Înălțarea Domnului, zi dedicată și eroilor români!

La 40 de zile de la Învierea Domnului se sărbătorește Înălțarea Domnului Nostru Iisus Hristos. Mai exact, joi pe 28 mai.

Se spune că în cele 40 de zile până la Înălțare, Domnul a învățat ucenicii cele mai iscusite cuvinte pentru a propovădui Sf. Evanghelie. La 10 zile de la Înălțarea Domnului la cer, Duhul Sfânt s-a pogorât asupra poporului, binecuvântându-l.

Acestă zi este dedicată și eroilor țării noastre. Eroii care au luptat pentru noi, pentru libertate, credință și apărarea poporului.

Conform wikipedia.org „în România prin Decretul-lege nr. 1693/4 mai 1920 s-a stabilit ca aceasta să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului, iar România a devenit prima țară care îi comemorează în aceeași zi pe eroii străini și pe cei români. Această dată a fost stabilită ca urmare a Tratatul de la Versailles unde țările beligerante s-au obligat prin semnarea tratatului la întreținerea mormintelor ostașilor îngropați pe teritoriile statelor respective, precum și a monumentelor comemorative de război dedicate acestora. În timpul comunismului prin Decretul nr. 71/1948 data a fost schimbată la 9 mai, dar după s-a revenit la data inițială.”

Eroii nu mor niciodată!

Ziua Eroilor este momentul solemn în care onorăm memoria celor care au scris file de istorie, în lupta pentru libertate. Sacrificiul lor ne învață lecția dureroasă a curajului, a devotamentului, a dedicației, a patriotismului și a dăruirii.

Totodată, astăzi cinstim și memoria colegilor noștri, eroi pompieri căzuți la datorie în nobila misiune de protejare și salvare a vieții, camarazi care au renunțat la propria viață pentru ca alții să trăiască.

Cinste și onoare memoriei Eroilor Neamului!

Sursa: Facebook IGSU

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *