Cum vor susține bacalaureatul elevii aflați în izolare?

Monica Anisie, ministrul Educației, a precizat că se vor propune soluții pentru elevii care trebuie să susțină examenul de Balacaureat și se află în izolare sau în carantină. De asemenea, sunt prevăzute soluții pentru elevii care au temperatură de peste 37.3 în ziua examenului.

„Există prevederi în cadrul metodologiei de organizare și desfășurare a examenelor naționale, de Bacalaureat sau Evaluare Națională. Acolo sunt prevederi clare cu privire la elevii care se află în izolare sau cei care sunt confirmați pozitiv cu noul coronavirus, dar și cei care au afecțiuni cronice sau cei care prezintă un anumit risc de infecție sau de a dezvolta complicații. Vor susține probele conform unei proceduri speciale pe care Ministerul Educației o realizează în această perioadă, alături de reprezentanții Ministerului Sănătății”, a explicat ministrul, conform Digi24.

Ministrul Educației și directorul general de la Centrul de Evaluare și Promovare a Stării de Sănătate vor avea mâine o întâlnire pentru a găsi soluții în cazul elevilor aflați în izolare. „Dacă reprezentanții Ministerului Sănătății spun că, dacă se depășește temperatura de 37,3, este bine să nu intre în școală elevul sau un cadrul didacic, cred că trebuie să respectăm aceste reguli. Am primit recomandări cu privire la măsurile necesare redeschiderii creșelor, after-school-urilor, căminelor și aici e prevăzut clar că acele persoane care au temperatura înregistrată de 37,3, se recomandă reluarea măsurării temperaturii după o perioadă de 2-5 minute”, a mai spus ministrul, coform aceleași surse.

Ministrul a explicat că ar putea propune să existe o sală de clasă separat pentru elevii care doresc să susțină exemenul, să fie izolați de ceilați. De asemenea, există și varianta să susțină mai târziu probele, cu subiectul de rezervă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *