Program de REVELION la PIATRA NEAMȚ – REVELION 2020

Primăria Municipiului Piatra-Neamț și Consiliul Local, vă invită în noaptea dintre ani la spectacolul ,, REVELION 2020” la Curtea Domnească, începând cu ora 22:00.
Vor concerta: Margareta Clipa , Ansamblul folcloric Floricică de la Munte, Formația Lotus și IRIS. Trecerea în noul an va fi marcată cu un spectaculos foc de artificii.

  • Margareta Clipa

S-a născut în Bucovina, localitatea Grănicești, județul Suceava, într-o familie de oameni simpli, muncitori, credincioși și iubitori de frumos, de cântec și joc.

Încă din fragedă copilărie i-a plăcut să cânte din cântecele auzite la clăcile din sat, la șezători, la nunți, la hramuri, la serbările de sfârșit de an școlar, pe scena Căminului Cultural din Grănicești. Mai târziu, între anii 1973-1977 apare pe scena Casei de Cultură din Rădăuți, împreună cu Orchestra Populară “Brădulețul” dirijată de Mircea Băncescu.

În anul 1977 obține premiul I la Festivalul „Cântarea României”, iar inspectorul școlar Ioan Paulencu a recomandat-o Ansamblului artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava unde în urma unui concurs a fost admisă și angajată la această prestigioasă instituție. Aici l-a cunoscut pe maestrul și folcloristul George Sîrbu, care i-a fost mentor, l-a cunoscut și pe renumitul trompetist Alexandru Havriliuc, cu care a colaborat și încă mai colaborează, scoțând la iveală nestemate folcorice.

Viața pentru Margareta înseamnă cântec – cântecul celor mulți, care se bucură și care cântă odată cu ea. În cîntecele ei veți regăsi firescul și simplitatea melosului de pură esență tărănească moștenită de la vechi rapsozi, dar și teme mai actuale izvorâte din propria existență, cuprinzând cu precădere cântecul de dor, de dragoste, de joc, de nuntă, de înstrăinare precum și cântecul bătrânesc.

Primele înregistrări le-a realizat la Radio București împreună cu orchestra Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu”, dirijor George Sîrbu. A urmat înregistrarea unui disc intitulat „Mult mi-i drag unde trăiesc” realizat la Casa de Discuri Electrecord în anul 1985.

Din 1978 pînă în prezent Margareta a înregistrat albume cu Orchestra „Ciprian Porumbescu” – dirijor George Sîrbu, Orchestra „Mugurelul” din Chișinău – dirijor Ion Dascăl, Orchestra „Folclor” din Chișinău – dirijor Anatol Golomoz, Orchestra „Lăutarii” din Chișinău – dirijor Nicolae Botgros.

  • Ansamblul folcloric Floricică de la Munte

Înfiinţat în 1971, Ansamblul folcloric „Floricică de la Munte” s-a consacrat, în timp, ca unul dintre cei mai importanţi păstrători de cultură tradiţională românească. De patru decenii, Ansamblul nemţean cutreieră Europa, ducând cu el frumuseţea dansurilor, cântecelor şi a costumelor populare româneşti. Indiferent că au venit în faţa publicului român, a celui francez ori a celui turc, dansatorii nemţeni s-au remarcat prin originalitatea şi autenticitatea repertoriului alcătuit din dansuri reprezentative pentru toate zonele etnofolclorice ale României. Au impresionat, prin cromatica şi frumuseţea costumelor populare, virtuozitatea, ritmul şi acurateţea interpretării, publicul din Franţa, Italia, Polonia, Grecia, Egipt, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Muntenegru, Austria, Finlanda, Belgia sau Olanda. Peste tot au pus în valoare frumuseţea folclorului acestui colţ de lume, în care autenticul rămâne încă puternic înrădăcinat în realitate, dar, mai ales, în suflete.

  • Formația Lotus

“Lotus” este trupa care cântă muzică live sută la sută. Formaţia abordează genurile hard rock şi pop rock. S-a înfiinţat la Piatra-Neamţ în anul 2015. Componenţa trupei: Flavius Ciubotaru, Costy Nica, Andrei Afloarei, Costel Axinte, Nelu Drăniceru, Adrian Darie.

  • IRIS

IRIS – nume de legenda a rock-ului romanesc despre care nu ai ce spune deoarece o insiruire a hit-urilor cantate inseamna istorie : “Cine mă striga in noapte”, “Trenul fara Nas”, “Pe ape”, “Strada ta”, “Tot zbor”, “Baby”, “Somn bizar”, “Mirage”, “De vei pleca”, ”Sa nu crezi nimic“ !!!!
Incepand cu anul 1977, in multiple distributii, au dus inainte spiritul rock, muzica live adevarata, au constituit o adevarata scoala de rock romaneasca , pastrand mereu viu si nestins spiritul FLORII DE IRIS !
Distributia actuala a trupei :

Nelu Dumitrescu (Tobe)
Rafael (Voce)
Valter Popa (Chitara)
Boro (Bass)
Relu Marin (Clape

 

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *