Cercetați pentru comercializarea de articole pirotehnice fără autorizație

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au acționat în vederea creșterii siguranței cetățeanului prin activități de prevenire, identificare și combatere a evenimentelor negative generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deținerea, comercializarea, importul, depozitarea și folosirea articolelor pirotehnice de către persoanele fizice și juridice. În data de 30 decembrie au fost depistati 2 bărbați comercializînd fără autorizație articole pirotehnice.

În data de 30 decembrie, polițiștii din cadrul Poliției orașului Bicaz au acționat pe linia respectării prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Astfel, într-o piață din orașul Bicaz, polițiștii au depistat un bărbat de 43 de ani, care deținea în vederea comercializării, articole pirotehnice din categoria P1 și F2, fără a fi autorizat în acest sens.

Întreaga cantitate de articole pirotehnice a fost ridicată de polițiștii, în vederea continuării cercetărilor.

Bărbatul din Bicaz este cercetat de polițiști sub aspectul comiterii infracţiunii de operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, faptă prevăzută și pedepsită de Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Tot în aceeași zi, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Urecheni au depistat în flagrant într-o unitate comercială din localitatea Țibucani, un bărbat de 41 de ani, din aceeași localitate, care oferea spre vânzare, fără drept, articole pirotehnice.

Bunurile descoperite au fost ridicate de polițiști, în vederea confiscării.

Bărbatul este cercetat penal pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Sursă : IPJ Neamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *