Se vor relua competițiile sportive?

Astăzi, la sediul MTS, Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, s-a întâlnit cu reprezentanții federațiilor sporturilor olimpice.

S-a discutat despre planurile privind viitoare competiții, dar și despre felul în care desfășurarea acestor competiții ar putea fi sprijinite de MTS în contextul pandemiei. Totodată, au fost dezbătute realocarea sumelor între capitolele bugetare, dar și măsurile din planul național de relansare economică care vizează sportul românesc (vouchere pentru copiii care se legitimează la un club sportiv, granturi de sprijin, infrastructură sportivă), MTS fiind deschis la sugestiile federațiilor în ceea ce privește modalitățile de acordare a acestor beneficii financiare.

“Dacă în ultimele săptămâni am avut întâlniri cu reprezentanții federațiilor sporturilor de contact și de echipă, în continuare extrem de afectate de pandemia de COVID-19, astăzi mi-am dorit să aflu nevoile specifice ale federațiilor ce au sportivi calificați sau în curs de calificare la Jocurile Olimpice. Majoritatea federațiilor prezente azi au sportivi în pregătire încă de la primele măsuri de relaxare din 15 mai, acele cantonamente în regim închis la Snagov și Izvorani.

O veste importantă pentru sporturile desfășurate în spații închise este că luăm în calcul reluarea competițiilor în cazul disciplinelor care se pot practica în condiții de siguranță pentru toți participanții. În acest sens, vom avea o întâlnire cu reprezentanții INSP și MS la care vom invita și federațiile interesate de acest subiect.”, a declarat Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului.

La această întâlnire au participat reprezentanții: FR Tenis de Masă, FR Scrimă, FR Atletism, FR Judo, FR Gimnastică Ritmică, FR Gimnastică, FR Lupte, FR Kaiac-canoe, FR Haltere, FR Box, FR Tir Sportiv, FR Bob și Sanie, FR Natație și FR Canotaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *