Blackout în România? „Suntem în ceasul al treisprezecelea”

Președintele directoratului Hidroelectrica, Bogdan Badea, lansează o ipoteză de neînchipuit în care vom fi nevoiți „să stingem lumina” în România din cauza tranziției spre un sector energetic mai verde.

În opinia sa, țara noastră se află în ceasul al treisprezecelea în această tranziție și trebuie să construiască urgent noi centrale pentru producerea electricității din surse nepoluante.
România va ajunge în scenariul apocaliptic în care va trebui să stingem lumina, dacă nu construim urgent noi centrale de producere a electricităţii din surse nepoluante, a declarat, joi, Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Suntem în ceasul al treisprezecelea

Targetul (de reducere a emisiilor pe care şi l-a asumat România – n. r.) este, din păcate, unul extrem, extrem de urgent. Suntem în ceasul al treisprezecelea, nici măcar nu mai suntem în ceasul al doisprezecelea în ceea ce priveşte tranziţia spre un sector energetic mai verde. Vedem că avem deficit de capacităţi de energie de ani de zile, ceea ce în România nu s-a mai întâmplat, preţul carbonului este la un nivel fără precedent, ceea ce va genera premisele închiderii accelerate a centralelor pe bază de combustibili fosili şi trebuie să punem ceva în loc foarte repede, altfel vom ajunge, sigur, în acel scenariu apocaliptic în care va trebui să stingem lumina. Aceasta este realitatea, a precizat şeful Hidroelectrica conform publicației capital.

”Românii ar reacționa anxios, alarmant, isteric, chiar agresiv”

Psihologul Mihai Copăceanu a declarat pentru Adevarul, că în caz de un blackout românii ar reacționa anxios.

”Sunt convins că românii ar reacţiona în mod anxios, alarmant, isteric şi chiar agresiv. Şi aici avem mai multe explicaţii. În primul rând, nu suntem obişnuiţi să gândim şi să exersam unele exerciţii de simulare a unor situaţii de urgenţă, precum ar fi o pană de curent vreme de două săptămâni. În al doilea rând, anxietatea noastră s-ar putea reduce ca intensitate dacă raţional am avea nişte resurse disponibile, şi aici vorbesc de existenţa unor alternative personale sau colective. Şi mai clar, nu avem o siguranţă din partea autorităţilor şi nici o predictibilitate a evoluţiei unor situaţii extreme. Haos total.”

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *