Brantner Piatra Neamț – Colectarea la grămadă – Episodul 2

Ieri dimineață, în jurul orei 8:55, pe strada Ecaterina Varga din Piatra Neamț, o echipă de la  Brantner, care colectează gunoiul, au fost filmați de cititori colectând la grămadă gunoiul.

În urma cu câteva luni o altă echipă a fost prinsă colectând tot la grămadă pe altă stradă din Piatra Neamț.

Redacția InfoNeamt.ro a făcut o sesizare la Garda de Mediului în data de 11 mai 2021. În urma sesizăriii nu s-a rezolvat nimic. Am primit un răspuns tardiv (după 43 de zile) cu un soi de scuză pentru activitatea acestora de pe strada Armoniei pe care o raportaserăm pentru colectarea la același loc a deșeurilor reciclabile cu cele reziduale.

Justificarea acestora privind sesizarea de colectare la gramăda din data de 05.05.2021 a societății Bratner, de pe strada Armoniei, este dată de faptul că erau stocate deșeuri peste capacitatea de stocarea a spațiilor special amenajate.

Se pare totuși că se întâmplă asta cam des, mult mai des decât putem noi filma sau monitoriza. Deși am fost informați că societatea Brantner a înștiințat sub semnătura tot personalul care se ocupă de colectarea și transportul deșeurilor reciclabile (șoferi și încărcători) cu privire la obligația de a respecta zilele de colectare și tipurile deșeurilor încărcate în autospeciale de transport. De asemenea, tot această societate ne informează în aceeași adresă răspuns că s-a stabilit măsura de respectare a frecvenței de colectare a deșeurilor și a tipului de deșeu colectat, de pe raza municipiului Piatra Neamt, fără a fi amestecate deșeurile reciclabile cu deșeurile reziduale – în aceeași autospecială de transport.

De la scris și până la practică este totuși o cale lungă. Ne întrebăm, DIN NOU, care este părerea oficială a administrației pietrene – despre această metodă de colectare la grămadă?  Oare ce ne-ar transmite oficial, domnul Andrei Carabelea, primarul acestui oraș, care declara acum ceva timp că mediul înconjurător și problemele ecologice sunt o prioritate pentru el ca primar?! 

Dar trăiește cu un grad ridicat de acceptare și toleranță cu privire la metodele de selectare ale societății Brantner în orașul său.

S-a rezolvat ceva în urma sesizării noastre, pe strada Armoniei unde a fost prima sesizare realizată, au început să vină câte 2 mașini de colectare, dar la o stradă depărtare, tot o singură mașină pentru toate tipurile de deșeuri.

După ce au colectat „selectiv” cum au vrut, în jurul spațiilor special amenajate, gunoaiele au rămas.

În această dimineață în jurul orei 11:56, tot pe aceeași stradă, o echipă Brantner colectează gunoiul din pubelele maro.

Spre finalul videoclipului, se observă mizeria de nedescris din interiorul punctelor de colectare și cum angajații Brantner pun pe fugă containerele și închid rapid ușa. Nu cunoaștem dacă ei sunt obligați să igienizeze, cât de cât în interior, dar și pe exterior.

Acest lucru probabil se întâmplă în tot orașul.

 

Instagram InfoNeamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *