Cearta guvernanților acelerează căderea leului

Moneda unică europeană a atins azi, 2 septembrie, un nou maxim istoric în raport cu leul, în condiţiile în care cursul calculat de Banca Naţională a României a fost de 4,9386 lei/euro, în creştere cu 0,41 bani faţă de cotaţia precedentă, de 4,9345 lei.

Cu fiecare nouă criză politică, cursul valutar euro/leu înregistrează un nou nivel maxim istoric, testând intervale de variație cu limite superioare tot mai ridicate.

Printre factorii care au contribuit la deprecierea leului este și cearta guvernanților, spune analistul economic Adrian Bența:

Deprecierea leului față de euro are în principal o cauză economică, este generată de deficitul comercial excesiv, de deficitul balanței de plăți, când importăm mai mult decât exportăm, dar este posibil ca o parte din această depreciere să fie generată de o criză politică. Cu siguranță, investitorii sunt atenți la ceea ce se întâmplă cu guvernul unei țări, cu deciziile politice, cu modul de administrare a țării, cu înțelegerile între partenerii de guvernare, a explicat Adrian Bența pentru Europa FM.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com