Mara Calista, deputat PNL: Vești bune pentru copii care suferă de autism

După mai bine de un an de zile de discuții și întâlniri, am ajuns la aceeași masă factori de decizie pentru a dezbate și stabili un calendar de acțiuni comune, clare și asumate în unanimitate ale legislativului cu executivul României și cu specialiști din cadrul ONG-urilor pe o temă extrem de importantă: situația persoanelor, cu precădere a copiilor, care suferă de tulburări din spectrul autism.

Sunt 2 planuri de acțiune pe care le avem în discuție:

1. Includerea în COR și recunoașterea ocupației de analist comportamental;

2. Stabilirea unul plan clar de decontare a terapiei pentru copiii cu tulburări din spectrul autism care să răspundă realităților zilelor noastre.

Dacă în ceea ce privește decontarea au fost făcuți deja pași importanți în acest sens de către Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate, cu privire la ocupația de #analistcomportamental s-a ajuns la concluzia unanimă că această comunitate de copii și adulți extraordinari, dar stigmatizați din cauza problemelor de care suferă, este extrem de necesară și recunoscută în practică atât la nivel național, cât și internațional.

Formarea resursei umane care să ajute la dezvoltarea acestei comunități în armonie cu societatea în care trăim, incluziunea acestora în câmpul educațional de masă, dar și oferirea resurselor financiare necesare sunt acțiunile pe care le vom concretiza în perioada imediat următoare.

Mulțumesc Raluca Turcan, Ioana Mihăilă, Anca Dragu, Ștefan Pălărie, Oana Țoiu, Andrea Csep, Mădălina Turza (alături de care am început acest demers acum un an), Florica Cherecheș, dar și reprezentanților ONG-urilor care au fost astăzi alături de noi.

Mulțumiri speciale se îndreaptă către Ana Turtureanu și Anca Dumitrescu pentru că mi-au arătat ce înseamnă această comunitate și cum putem #ajuta concret pe mai departe.

Mara Calista Deputat – PNL Neamț

Instagram InfoNeamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *