Programul „Noua Casă” a început! Vezi ce trebuie să știi

Programul “Noua Casa” este un program guvernamental care are ca obiectiv facilitarea accesului persoanelor fizice la achiziția unei locuințe prin contractarea de credite garantate de stat.

Din această săptămână, mai multe bănci au dat drumul înscrierilor pentru programul „Noua Casă”.

În cazul creditelor luate prin programul „Noua Casă, dobânda este variabilă și se calculează în funcție de Indicele de Referință pentru Creditele acordate Consumatorilor (IRCC) plus o marjă fixă de cel mult 2%, adică undeva la 3,17%.

În cadrul programului „Noua Casă, avasul minim este de 5% pentru locuințele de până la 70.000 de euro sau 15% pentru locuințe între 70.000 sau 140.000 de euro. Valoarea garantată de stat este de cel mult 60% din prețul locuinței.

Beneficiarii pot achizitiona in cadrul programului urmatoarele tipuri de locuinte:

a) locuinte noi, destinate achizitionarii, inclusiv cele construite prin programele derulate de Agentia Nationala pentru Locuinte, pentru care documentele de receptie la terminarea lucrarilor de constructii noi s-au semnat cu cel mult 5 ani inainte de data solicitarii creditului garantat;
b) locuinţe consolidate, destinate achizitionarii, pentru care documentele de receptie la terminarea lucrarilor de interventie in vederea consolidarii si/sau reducerii riscului seismic s-au semnat cu cel mult 5 ani inainte de data solicitarii creditului garantat;
c) alte categorii de locuinte, receptionate la terminarea lucrarilor de constructii noi sau de interventie in vederea consolidarii si/sau reducerii riscului seismic, dupa caz, cu mai mult de 5 ani inainte de data solicitarii creditului garantat.
Garantiile acordate in cadrul Programului sunt garantii in numele si in cont stat, iar procentul de garantare se aplica in functie de categoria de locuinta.

Pentru anul 2022, plafonul alocat programului Noua Casa va fi in valoare de 1,5 miliarde lei. 

IQ6CB_NOUA CASA 2022

Sursa:  fngcimm.ro

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com