Programul Rabla va fi lansat în luna martie

Programul „Rabla clasic” va fi lansat în luna martie, a anunțat, vineri, ministrul Mediului.

Costel Alexe a declarat, vineri, la Craiova, că statul va pune, în acest an, la dispozitie 60.000 de vouchere pentru achiziționarea de autoturisme noi, mai puțin poluante, iar bugetul programului <Rabla plus> va crește la 140 de milioane de lei.

„Pentru <Rabla clasic> ne-am luat angajamentul că vom avea 60.000 de vouchere pe care le vom oferi cetăţenilor pentru achiziţionarea de autoturisme, păstrând aceleaşi valori ca în anul trecut, iar pentru <Rabla plus>, bugetul pentru acest an creşte de la 95 milioane lei la 140 milioane lei, urmând ca, în acest an, pe lângă dezvoltarea reţelei naţionale de încărcare să finanţăm minimum 3.000 de maşini electrice.

Se păstrează ca anul trecut valoarea de minimum 10.000, iar dacă mai adăugăm şi faptul că românii pot casa un autoturism vechi voucherul poate ajunge până la 11.350 euro”, a spus Costel Alexe.

Ministrul a precizat că aceasta este cea mai mare valoare a unui voucher pentru o mașină electrică din Europa.

„Am luat decizia, împreună cu domnul prim-ministru și conducerea Ford, că în acest an în martie vom lansa programul <Rabla clasic>, aici la Craiova, aici la Ford”, Costel Alexe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *