Restricții pentru nevaccinați în Shopping City, Galleria Piatra Neamț și în Roman Value Centre

Începând de luni, accesul în mall-uri va fi permis doar persoanelor vaccinate și celor trecute prin boală, în baza certificatului verde, a precizat ieri Raed Arafat.

Cu aceste noi restricții, economia se va duce în cap? Deja o parte din operatorii economici din mall-uri au vânzări mult mai mici, vom vedea dacă aceste noi restricții ne vor ajuta să scăpăm de această pandemie.

Restricții în Shopping City, Galleria Piatra Neamț și în Roman Value Centre

Șeful DSU a explicat că în magazinele esenţiale, alimentare sau farmacii, va fi permis accesul şi nevaccinaților, dar doar dacă acestea se află în afara centrelor comerciale mari.

„Tot ce este în mall (se intră – n.r.) numai cu certificat verde. Dacă nu ai certificat verde te duci la o farmacie care nu este în mall. Sunt multe”, a spus declarat, Raed Arafat.

„Să fim serioși! Intră pe ușa de la mall și spune că merge la supermaket, după care te trezești cu el la cinematograf. Nu va merge așa Esențiale sunt magazinele de alimente și tot ce vinde partea alimentară care este esențială. În rest mall-uri etc se intră cu certificat verde”, a mai declarat Arafat.

Principalele măsuri adoptate sunt:

  • obligativitatea purtării măștii în toate spațiile;
  • interdicția circulației pe timp de noapte, cu excepția vaccinaților sau a celor care au trecut prin boală;
  • interzicerea nunților și a altor evenimente private;
  • participarea la activități doar pe baza certificatului verde.

Instagram InfoNeamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *