Fără certificat verde la Târgul de Crăciun din Piatra Neamț

Primăria Municipiul Piatra Neamț a anunțat pe pagina de facebook că accesul la Târgul de Crăciun va fi permis tututor.

Ne dorim ca ediția de anul acesta a Târgului de Crăciun să fie accesibilă tuturor cetățenilor indiferent dacă dețin sau nu certificat verde. Conform reglementărilor impuse de pandemie în vigoare la momentul actual, acest lucru va fi posibil dacă în perimetrul târgului nu va exista o scenă și nu se vor desfășura spectacole, ci doar târgul tradițional propriu-zis. Propuneri în acest sens vor fi transmise în scris instituțiilor partenere în organizarea evenimentului.

În cadrul parteneriatului privind organizarea „Târgului de Crăciun” primăria are atribuții legate de punerea la dispoziție a terenului pentru desfășurarea evenimentului, asigurarea utilităților, a activității de salubrizare, a pazei și ordinii și a triajului epidemiologic, în timp ce partenerilor le revine partea comercială și cea de marketing.
📍„Implicarea primăriei în proiectul Târgul de Crăciun se datorează faptului că eu consider că acest eveniment este despre bucuria oamenilor, despre atmosfera de sărbătoare și despre tradiții și în niciun caz despre orgolii personale sau despre ambiții. Asigurăm toți partenerii că ne dorim ca acest târg să fie deschis pentru toți cetățenii orașului, fără discriminare și sperăm că vor înțelege să perfectăm acordul de parteneriat” a declarat primarul Andrei Carabelea

Pe platoul Curții Domnești va fi în continuare funcțional centrul de vaccinare, a cărui deschidere a fost un act necesar și responsabil. Pentru a clarifica anumite aspecte apărute în spațiul public referitor la acest centru de vaccinare, menționăm că a fost amenajat cu sprijinul și în urma comunicării verbale între angajați ai Primăriei Piatra-Neamț și ai celorlalte instituții partenere, respectiv Consiliul Județean Neamț și Centrul pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare, pe baza principiilor care stau la baza oricărui parteneriat viabil, respectiv respect, încredere, sprijin reciproc.
„S-a spus că organizarea centrului de vaccinare a fost o intervenție abuzivă a primăriei pentru că nu există comunicări scrise între instituții. Primăria nu a intrat abuziv în căsuțele de la târg, acestea fiind deschise de angajați ai Centrului pentru Cultură și Arte Carmen Saeculare” a adăugat primarul Andrei Carabelea
ℹPentru a preîntâmpina orice neclaritate în relațiile viitoare cu partenerii instituționali, comunicarea cu aceștia se va realiza exclusiv în scris.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *