Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste, ediția a IV-a la Cetatea Neamțului

În perioada 10 – 12 septembrie 2021, în Cetatea Neamțului din Tg. Neamț, va avea loc cea de-a IV-a ediție a Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste „B. LOVED”, organizat, anul acesta, de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și Asociația Pro Familia.

Parteneri principali ai evenimentului „B.LOVED 2021”sunt Primăria Orașului Târgu Neamț, Consiliul Local al Orașului și Complexul Muzeal Național Neamț. Parteneri: Editura Litera, Domeniile Urlați, Alexandrion și Apa AURA. Parteneri media: Canal 33, Gândul, Național Tv, Național FM, revista CERTITUDINEA.

Festivalul Internațional al Filmului de Dragoste „B.LOVED”este cel mai nou membru al unei triade a festivalurilor internaționale dedicate filmului de dragoste, triadă care mai include Festivalul de la Mons (Belgia) și Festivalul de la Varna (Bulgaria), ambele având o tradiție de peste 25 de ani și reprezentând un brand recunoscut pentru orașele  respective.

Vasilică Harpa, primar orașul Tîrgu Neamț

Era timpul ca un oraș de poveste, cum este Târgu Neamț, să devină gazda unui festival de film. Într-o zonă cu o mare încărcătură de talent scriitoricesc, în care s-a consumat poate cea mai frumoasă poveste de dragoste a literaturii române, cea dintre Mihai Eminescu și Veronica Micle, Festivalul Internațional al Filmului De Dragoste ”B.LOVED” nu poate fi decât ”ACASĂ”. Suntem bucuroși să arătăm tuturor oaspeților cât de mult iubim filmul romantic, ce gazde primitoare suntem și cu ce locuri minunate ne mândrim. Câteva zile de frumos probabil că vor fi prea puține, de aceea sperăm ca Festivalul B.LOVED să se îndrăgostească de orașul nostru și să revină. Noi vom fi mereu aici, așa cum am învățat în sute de ani de istorie. Doresc tuturor participanților din Târgu Neamț să aibă cea mai frumoasă săptămână din acest an, săptămâna filmului de dragoste!

Lavinia Șandru, președinte B. Loved

”Când rostesc numele Târgu Neamț, imaginația mă poartă, ca un reflex, prin Pădurea de Argint, ”cu trunchii vecinici, ce poartă suflete sub coajă” și văd florile albastre ale lui Eminescu pe lângă ”lacul cel albastru încărcat cu flori de nufăr”. Nu cred să existe loc care să freamete romantism mai profund decât împrejurimile orașului Târgu Neamț, să mustească mai multă literatură și frumusețe a gândurilor transpuse pe hârtia care nu se va topi niciodată, caligrafiată de Veronica Micle, Ion Creangă, Alexandru Vlahuță, Mihail Sadoveanu, ori de tradiție păstrată cu sfințenie la Agapia sau Văratec. Impunătoarea Cetate a Neamțului, dincolo de zornăitul sulițelor, ne îndeamnă și ea să visăm la povești de dragoste, pe care doar zidurile le știu în tăcerea lor seculară. Și pentru că toate acestea trebuiau să fie puse laolaltă, ca un fel de omagiu adus trecutului atât de greu, dar transformat atât de sensibil în iubire, am hotărât, împreună cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și cu domnul primar Vasilică Harpa, să organizăm la Târgu Neamț ediția a patra a Festivalului Internațional al Filmului de Dragoste ”B.LOVED”. Va fi o încântare!”

Doru Dinu Glăvan, președinte Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

”Dacă dragoste nu e, nici film nu e! Mi-am permis să parafrazez aceste cuvinte care cuprind un adevăr însușit de noi toți: dacă dragoste nu e, nimic nu e… Firesc, filmul, fiind cea mai populară dintre arte, a abordat constant, de la începuturile sale și până în zilele noastre această temă. Am auzit, exagerându-se probabil, că există vreo 2000 de feluri de a-ți manifesta sentimentul de dragoste: iubirea de oameni, iubirea față de aproapele tău, iubirea față de natură, iubirea față de patrie! De aceea, sentimentul de iubire exclude orice manifestare negativă, de răutate, promovând frumosul, bunătatea sufletească, devoțiunea, sacrificiul. Fără a deveni didactic, pot afirma că sentimentele de dragoste cuprind primordial, valențe educative, pilduitoare ale binelui. Jurnalistul este însuflețit, în primul rând, de dragostea pentru adevăr, pe care îl slujește permanent – și trebuie să o facă! – cu dăruire și curaj. Aceasta este principala sa menire și îndatorire. Sigur, și pentru noi, pelicula, înregistrarea video reprezintă un instrument de lucru, alături de condei… Creația este motivația care stă la baza activității noastre, care ne definește și pe care o respectăm. Filmul este și el, în totalitatea sa, un veritabil act de creație. Iată, tot atâtea motive pentru care suntem prezenți în aceste zile, alături de asociația culturală PRO FAMILIA, aici, la Târgu Neamț, frumos plai al României, ospitalieră gazdă a Festivalului Internațional al Filmului de Dragoste – B LOVED”

PROGRAMUL FESTIVALULUI

10 septembrie 2021

17.00 – Film artistic – Vacanță la Roma ( Roman Holiday ) – 1953 – 118 min. – Gregory Pack, Audrey Hepburn – 3 premii Oscar

19.00 – Workshop-uri educative și concursuri

19.30 – Concert susținut de trupa Folk Frate

20.15 – 22.20-  Film artistic – „Sabrina” – 1995 – 127 min. – Harrison Ford, Julia Ormond – 2 nominalizari Oscar

11 septembrie 2021

17.00 – Film artistic – Mamma Mia ! O luăm de la capăt (Mamma Mia! Here we go again) – 2018 – 118 min. – Meryl Streep, Colin Firth, Pierce Brosnan

19.00 – Workshop-uri educative și concursuri

19.30  –  Concert susținut de Alina Manole Trio

20.15 – 22.20 –  Film artistic – Bridget Jones însărcinată (Bridget Jones Baby) – 2016 – 122 min. – Renee Zellweger, Colin Firth

12 septembrie 2021

17.00 – Film artistic – Vacanța (The Holiday) – 2006 – 138 min. -. Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law

19.20 – Workshop-uri educative și concursuri

Instagram InfoNeamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *