Ion Bocancea, interpretul lui Nică din filmul ,,Amintiri din copilărie”, împlinește 71 de ani

Ion Bocancea s-a născut pe 7 februarie 1951 în județul Neamț ( Bicaz) și azi înplinește frumoasa vârstă de 71 de ani.

E a interpretat rolul lui Nică din filmul „Amintiri din Copilărie” inspirat din opera povestitorului Ion Creangă.

Cum a ajuns să joace în rolul lui Nică?

În urmă cu 57–58 de ani, o doamnă cutreiera școlile din Moldova în căutarea lui „Nic’a lui Ștefan a Petrei” pentru filmul Amintiri din copilărie, inspirat din opera povestitorului Ion Creangă. La începutul anilor 1960, Elisabeta Bostan (născută în 1931) era deja un nume tot mai cunoscut și apreciat în cinematografia românească. În această căutare, a fost însoțită de Doru Năstase (2 februarie 1933 – 29 aprilie 1983), asistent de regie și, ulterior, regizor al unor filme românești ce s-au bucurat de popularitate.

Într-una din zile, cei doi au ajuns la școala din Bicaz. Au intrat în toate clasele unde erau copii de vârsta căutată – între 12 și 14 ani. Când apăreau în clasă, toți se ridicau în picioare și salutau. Într-o clasă, însă, un băiat, care nu avea părul bălai, desena și fluiera, dus în lumea poveștii lui. Fără să știe, a atras atenția.

Ce mă puneau ei să fac a fost pentru mine o joacă. Am avut o copilărie adevărată, am crescut la casă, în mediu rustic. Mergeam cu miei și vaci la păscut, toți munceam în gospodărie – numai dacă erai bolnav, nu erai pus la treabă. Așa era atunci.

Când am dat probele, eu știam să înot, să călăresc – călăream fără șa –, mă suiam în cireș cât ai clipi – luam cireașa aia la care doar pasărea ajungea.

Când m-au pus să înot, am intrat sub apă și, când nu m-au mai văzut, s-au speriat, au crezut că m-am înecat. Eu ieșisem pe altă parte.

Și acum când mai vorbesc cu doamna Elisabeta Bostan îmi spune: «N-am crezut că un copil ca tine poate juca un rol atât de greu». a declarat Ion Bocancea

Sursa: iastitvlife

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com