14 februarie – Valentine’s Day – Ziua îndrăgostiților

Ziua de 14 februarie este îndrăgită de toți cei îndrăgostiți. ♥️Un alt prilej pentru cadouri, declarații de dragoste, evenimente și alte atenții.♥️

Se spune că primele mesaje și declarații de dragoste au fost prin anii 1500 și la puțin timp după 1700, au preluat obiceiul și societățile comerciale.

Cele mai cunoscute cadouri oferite în acestă zi sunt trandafiri roșii, bomboanele și jucării sugestive din pluș.?

 

 

Foto: Florăria Cu Povești

Denumirea zilei se trage de la un sfânt celebru, Sf Valentin, un preot din Roma, din vremea secolului al III-Lea d. HR.

Împăratul din acea vreme interzisese bărbaților să se căsătorească doarece considera că bărbatul căsătorit este un soldat rău.

În urma acelei decizii, Valentin a hotărât să-i căsătorească pe tineri în secret. De aici și sensul zilei de Valentine’s Day.

Când a aflat împăratul Claudius, l-a aruncat pe preot în închisoare. Dar aici s-a îndrăgostit de fata temnicerului și din acest motiv a fost executat pe 14 februarie.

Înainte să fie executat i-a trimis fetei iubite, o scrisoare în care-și exprima dragostea și semnată „de la Valentin”.

Pe lângă istoria preotului Valentin, mai sunt legende care a inspirat această zi dedicată dragostei și celor mai frumoase gesturi.

Sursa: www.bbc.co.uk

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com