26 iunie, Ziua Tricolorului! La mulți ani!

Ziua drapelului României, astăzi, 26 iunie! 🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴🇷🇴

Această zi se sărbătorește din 1998, fiind proclamată ca zi de sărbătoare prin legea nr. 96 din 20 mai 1998.

Drapelul național al României este un tricolor cu benzi verticale, începând de la lance, albastru, galben și roșu. Are o proporție de 2:3 între lățime și lungime.

Cele trei benzi sunt egale între ele, așezate vertical! Promovând-se astfel egalitatea între oameni și însuflându-le un set de valori: dreptate, virtute, onoare, verticalitate, gândire logică, curaj și echilibru.

Conform legii, această zi va fi marcată de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne.


Președintele Mugur Cozmanciuc:

Astăzi se împlinesc 172 de ani de la declararea oficială a Tricolorului ca drapel național. Tricolorul exprimă tot ceea ce înseamnă patrie și neam și a insuflat românilor, de-a lungul timpului, dragostea de țară, libertate și unitate.

Drapelul național se distinge prin semnificație și încărcătură emoțională, fiind martorul multor evenimente din istoria noastră, amintind de generațiile care au slujit țării sub Drapelul tricolor. La Mulți Ani, România!

Primarul Dragoș Chitic și Prefectul județului George Lazăr, cu gânduri calde și pline de speranțe :

26 iunie, Ziua Drapelului Național a fost marcată astăzi și la Piatra Neamț. Tricolorul este simbolul nostru naţional, drapelul i-a însufleţit pe români în momente grele de luptă, dar şi de bucurie.

La mulți ani, drapel românesc!🇷🇴

Galerie foto: Facebook Dragoș Chitic

La mulți ani, România! La mulți ani drapelului român! 🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🇹🇩🤩

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *