Acțiune de ecologizare a malurilor Lacului Izvorul Muntelui. Fii un exemplu!

Zilele trecute „Garda de Mediu Neamț a felicitat Primăria Poiana Teiului și pe toți cei care s-au implicat și au participat la acțiunea de ecologizare a malurilor Lacului Izvorul Muntelui, în zona viaductului.”

Astfel, fiecare dintre noi ar trebui să fim responsabili cu viața noastră și cu mediul înconjurător. Când simți nevoia de plimbări în natură și dai peste astfel de zone aglomerate de gunoi, cu siguranță sufletul îți plânge.

Foto: Garda de Mediu Neamț

Acțiunile primăriei Poiana Teiului sunt ca un exemplu. Un exemplu ce ar trebui urmat atât de instituțiile economice cât si de noi, cetățenii de rând. Fiecare avem partea noastră de responsabilitate și cu siguranță micul nostru efort contează mult pentru natură.

Conform raportului detaliat pe pagina oficială de Facebook, Garda de Mediu Neamț, numai în primele 6 luni al anului 2020, comisarii din cadrul gărzii au efectuat un număr de 270 de acțiuni de inspecție și control.

Ca urmare a acţiunilor de inspecţie planificate şi neplanificate realizate, s-au aplicat 33 sancţiuni principale din care: 11 avertismente şi 22 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 341.000 lei. Totodată a fost suspendată activitatea la patru agenți economici. În aceeași perioadă a fost înaintată o sesizare către organele de cercetare penală.

Inspecţiile realizate au avut ca prioritate verificarea sesizărilor, a respectării condiţiilor impuse în actele de reglementare, a măsurilor impuse cu ocazia controalelor anterioare și controale pentru verificarea respectării obligațiilor României ce decurg din Tratatul de Aderare referitoare la: EUTR – trasabilitatea materialului lemnos, produse de protecție a plantelor, respectarea normelor UE privind spațiile verzi urbane, CITES – comerțul cu specii protejate, activități de pescuit în habitate naturale, gestionarea deșeurilor medicale periculoase din spitale și centrele de carantină, verificarea respectării limitelor de emisie la sursele de poluare a aerului.

Comparativ cu perioada similară din anul 2019, se menționează faptul că a crescut numărul de sesizări adresate Gărzii Naționale de Mediu Comisariatul Județean Neamț – în 2020, în semestrul I s-au înregistrat 119 sesizări, în timp ce în 2019 s-au înregistrat 108 sesizări.

Deși în 2020 numărul de comisari este mai mic (9 comisari în 2020, 11 comisari în 2019) numărul de sancțiuni aplicate în semestrul I 2020 este de 137%, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, iar valoarea lor este de 1 90%.

Nu lasă totul la voia întâmplării! Fii responsabil cu tine și cu natura ce ne înconjoară.

Sursa: Garda de Mediu Neamț

 

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *