Două persoane „civilizate” au fost „premiate” de polițiști

Două persoane au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 3.500 de lei, pentru că au depozitat necorespunzător diverse deșeuri, încălcând astfel H.C.L. 228/2021 – Regulamentul privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică în municipiul Piatra Neamț.

În primul caz a fost vorba despre un cetățean depistat în urma monitorizării camerelor de supraveghere de la sheltere, aruncând dintr-un autoturism, mai mulți saci cu fructe degradate, direct pe platformele de colectare și nu în interiorul tomberoanelor, așa cum ar fi trebuit.

În cel de al doilea caz, polițiștii locali de zonă s-au autosesizat cu privire la o depozitare de deșeuri nemenajere (textile, resturi provenite din construcții), pe malul râului Bistrița, în cartierul Vânători. În urma verificărilor efectuate la fața locului, a fost identificat și contravenientul, acesta fiind sancționat contravențional și somat să ridice respectivele reziduuri, depozitate ilegal.

În conformitate cu H.C.L. 228/2021, este interzisă aruncarea sau depozitarea pe străzi, parcuri, terenuri virane, malurile râurilor, lacurilor, lângă/sprijinite de europubele, sheltere, coșuri de gunoi sau alte recipient de colectare a gunoiului, în alte locuri publice a gunoaielor menajere sau a altor reziduuri și gunoaie de orice fel precum: resturi de material, gunoi de grajd, obiecte uzate (de ex. electrocasnice, obiecte de mobilier, produse textile, etc.) – art. 2, lit. ”a”.

Sancțiunile contravenționale aplicate pentru încălcarea articolului sus menționat sunt de la 1.500 până la 2.000 de lei pentru persoanele fizice și de la 2.000 de lei până la 2.500 de lei pentru persoanele juridice.

Foto: Politia Locala Piatra Neamt

Instagram InfoNeamt

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com