Albinele și viața!

Încep prin a specifica faptul că albina este considerată cea mai importantă viețuitoare de pe pământ. Viața omului este strâns legată de existența micilor insecte.

Acestea au un rol important în echilibrul naturii deoarece sunt responsabile de polenizarea plantelor.

La ce ne ajută pe noi fenomenul de polenizare?

Potrivit site-ului viataverdeviu.ro și a declarației date de expertul apicultor dr. Reese Halter, care a petrecut mulți ani studiind viața albinelor, acestea polenizează cel puțin 80% dintre culturile pe care ne bazăm pentru a trăi . Fără albine, multe dintre aceste culturi nu ar produce roade, ceea ce ar însemna că nu ar mai fi mâncare pentru oameni.

“Rolul principal al albinelor, este, desigur, sa polenizeze”, spune dr. Reese. “In mod curent exista cel putin 235 000 de plante cu flori pe pamant, si albinele sunt responsabile de polenizarea incrucisata a cel putin 80% dintre aceste plante”.

Din păcate, omul, nu mai este atent la spusele oamenilor de știință. Este ignorant cu natura fără să se gândească la urmări. În ultimii ani foarte multe familii de albine și-au pierdut viața în lupta cu atmosfera poluată și cu ambientul otrăvitor din jurul plantelor din cauza pesticidelor.

Albert Einstein a spus odată, „Dacă albina ar dispărea de pe suprafața globului, atunci omul ar mai avea doar patru ani de trăit. Dacă nu ar mai fi albina, nu ar mai fi polenizare, nu ar mai fi plante , nu ar mai fi animale, deci omul nu ar mai exista.

Din acest motiv, trebuie să protejăm natura, astfel ajungem să ne protejăm pe noi.

O altă cauză majoră în decesul albinelor este modificarea climei care a început să se amplifice.

Albinele ajută la înmulțirea plantelor, vindecă animalele și în special omul.

În concluzie, albinele sunt baza vieții.

Sursa:Viataverdeviu.ro

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *