Care sunt programele de viză pentru șederea cetățenilor în Marea Britanie?

Potrivit www.gov.uk, cei care locuiesc în Marea Britanie sunt obligați să cunoască noile modificări.

După cum știm libera circulație între Marea Britanie și tarile din Europa va luat sfârșit pe 31 decembrie conform comunicatului.

Marea Britanie a ieșit din Uniunea Europeană pe 31 ianuarie 2020 și încet pe parcursul acestui an, a adoptat un set de reguli pentru bună conviețuire atât a cetățenilor UE cât și non-cetățenilor UE.

A fost gândit un program de integrare rapid. Programele de viză vor începe să se deschidă spre sfârșitul acestui an și vor continua în 2021. Îndrumări detaliate vor fi disponibile pe GOV.UK

Viza pentru muncitorii calificați

Sistemul de imigrare pe bază de puncte va include o viză pentru muncitorii calificați. Pentru a fi eligibili pentru această viză, trebuie să demonstrați că:

✅aveți o ofertă de muncă la nivelul de calificare necesar de la un sponsor autorizat de Ministerul de Interne

✅veți fi plătit cu salariul minim relevant de către sponsorul dumneavoastră (de obicei £26,500 sau rata de început pentru acel loc de muncă, oricare este mai mare)

✅puteți vorbi limba engleză la un nivel intermediar B1 (din Cadrul european comun de referință pentru limbi)

Muncă calificată: Viza pentru sistemul de sănătate și asistență medicală

Dacă munciți într-o meserie eligibilă din sistemul de sănătate și aveți o ofertă de muncă de la NHS, sectorul de îngrijire socială sau angajatori și organizații care prestează servicii pentru NHS, sunteți capabil/ ă să vorbiți limba engleză și să satisfaceți cerințele programului pentru muncitorii calificați, puteți aplica pentru viza pentru sistemul de sănătate și asistență medicală pentru a veni în Marea Britanie cu familia dumneavoastră.

Talent global

Viza pentru talent global permite celor mai calificate persoane să vină în Regatul Unit fără o ofertă de muncă. Această viză se referă la liderii recunoscuți la nivel mondial și la liderii de mâine din știință, științe umaniste, inginerie, arte (incluzând film, modă, design și arhitectură) și tehnologie digitală, abilitățile unice ale individului îmbogățind cunoștințele, economia și societatea Regatului Unit. Oamenii de știință și cercetătorii de top beneficiază de un proces de aprobare mai rapid, ca parte a unei scheme rapide STEM.

Programe alternative pentru viza de muncă și profesii de specialitate

Există diverse alte programe pentru obținerea vizei disponibile pentru a munci în Regatul Unit, precum Start-up și viza Innovator. Există și programe de viză pentru profesii suplimentare de specialitate incluzând slujitorii religiei, sportivii și persoanele creative.

 

Viza de student

Va trebui să satisfaceți anumite criterii pentru a studia în Marea Britanie în baza vizei de student.

Va trebui să demonstrați că:

✅vi s-a oferit un loc la un curs de către un sponsor de studenți licențiat de Ministerul de Interne

✅puteți vorbi, citi, scrie și înțelege limba engleză

✅aveți destui bani pentru a vă sprijini și pentru a plăti pentru curs

✅intenționați cu adevărat să studiați în Marea Britanie

Va exista o viză separată pentru elevi (Child Student visa), pentru elevii cu vârste între 4-17 ani care doresc să studieze la o școală independentă.

 

Viză de absolvent

În cazul în care obțineți cu succes în Marea Britanie o diplomă la nivel universitar sau mai ridicat, veți putea aplica pentru o viză de absolvent pentru a locui și a munci, sau pentru a vă căuta de muncă, pentru o perioadă maximă de 2 ani (3 ani pentru studenții doctoranzi) după finalizarea studiilor.

Programul vizei de absolvent se va deschide în vara anului 2021 pentru studenții internaționali care au fost sponsorizați de către un sponsor aprobat de Ministerul de Interne care deține un palmares dovedit de conformitate cu cerințele de imigrare ale guvernului britanic.

Sursa: www.gov.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *