Completări privind festivitățile de premiere a elevilor în contextul actual Covid-19

Conform site-ului edupedu.ro, Monica Anisie revine cu completări privind organizarea festivităților de premiere a elevilor.

Serbările de final de an pot fi organizate atât timp cât acestea au loc în aer liber cu respectarea distanţei și a  normelor impuse în contextul epidemiologic actual.

Anunțul oficialului vine după ce instituția pe care o conduce a răspuns oficial presei că “revenirea în unitățile de învățământ vizează doar elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anii terminali din școala profesională și școala postliceală, în condiții de siguranță, întrucât, începând cu data de 2 iunie, pentru o perioadă de două săptămâni, se derulează doar activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale”.

Completările ministrului au fost necesare deoarece din declarațiile pentru presă organizate zilele trecute nu era concludent faptul că se pot organiza festivitățile de sfârșit de an sau nu. Cu toate acestea, Monica Anisie, recomandă organizarea acestor activități după ce trec examenele. Dar este doar o recomandare.

Recomandarea mea pentru colegii profesori este să realizeze astfel de activități de premiere după susținerea examenelor naționale”, a afirmat ministrul Educației, pentru Edupedu.ro.

În unele instituții de învățământ, profesorii au organizat premierea elevilor conform calendarului din fiecare an, bineînțeles cu respectarea normelor de sănătate impuse.

Sursa: ww.edupedu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *