Dosare penale pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere pe drum public

În urma verificărilor polițiștilor nemțeni, au fost depistate mai multe persoane fără permis de conducere și o altă persoana sub influența băuturilor alcoolice la volan.

Vineri 28 februarie

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra Neamț au depistat un bărbat de 33 de ani, din Cîndești în timp ce conducea un autoturism pe DJ 159 C, în localitate. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

*

Un tânăr de 22 de ani, din Bârgăoani, a fost depistat de către polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare, în timp ce conducea o autoutilitară pe DJ 208 G, pe direcția Cîrligi – Piatra Neamț.În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că acesta are dreptul de a conduce vehicule suspendat.

*

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra Neamț au depistat o femeie, de 34 de ani, din Piatra Neamț, care conducea un autoturism pe strada Petru Movilă, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic, iar rezultatul a indicat o concentrație de peste 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Sâmbătă 29 februarie

Un bărbat de 58 de ani, din Piatra Neamț a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe Bulevardul Traian fără a poseda permis de conducere.

În cazurtile în care persoanele au fost depistate fără permis, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Sursa : IPJ Neamț

Art. 335

Conducerea unui vehicul fără permis de conducere

(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Sursa: lege5.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *