Informația oferă siguranță! Activități desfășurate de polițiștii nemțeni

Principalul obiectiv a polițiștilor este siguranța publică.

Prevenirea şi combaterea infracţionalităţii reprezintă atribute esenţiale ale activităţii Poliţiei, iar aproprierea de comunitate pentru implicarea acesteia în activităţile de prevenire a faptelor antisociale este prioritară Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Dumbrava Roșie au desfășurat un program pe 19 februarie, cu scopul informării cetățenilor cu privire la modalitățile de prevenire a victimizării în cazul infracțiunilor de înșelăciune prin metoda “Accidentul” și a celor contra patrimoniului.

Orice pericol care ameninţă integritatea fizică şi psihică a unei persoane trebuie eliminat, astfel nevoia de securitate a cetățenilor reclamă profesionalism și rigurozitate din partea polițiștilor. Iar strategiile de acțiune ale Inspectoratului de Poliție Județean Neamț sunt orientate în funcție de creșterea și diversificarea formelor de manifestare ale criminalității.

Aceștia şi-au propun informarea unui număr cât mai mare de cetățeni cu privire la măsurile cu caracter preventiv ce trebuie adoptate în cazurile de înșelăciune prin telefon, astfel încât pe viitor numărul acestor fapte să fie într-o continuă scădere.

Unii infractori își aleg victimele din rândul persoanelor vârstnice deoarece acestea stabilesc ușor relații de comunicare cu persoane necunoscute, pornind de la premisa că oamenii sunt de bună credință.

După terminarea discuțiilor, polițiștii au distribuit materiale informative.

Fiți informați, doar așa puteți fi protejați!

Sursa: IPJ Neamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *