Stop violenței în școli!

Prevenirea violenței în școli, a delicvenței juvenile și a victimizării copiilor reprezintă priorități de acțiune pentru polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Ieri, 20 februarie, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Gherăiești au desfășurat o activitate de prevenire a faptelor de violență și abuzurilor comise asupra minorilor la Școala Gimnazială din localitate.

În cadrul proiectului, poliţiştii le-au prezentat elevilor aspecte legislative și modalități de prevenire a situațiilor de risc victimal, fiind abordate subiecte diverse. De asemenea, au fost prezentate cauzele și implicațiile fenomenului de ’’bullying’’ asupra dezvoltării psihice a minorului, inclusiv cu efect asupra dezvoltării unor comportamente de tip predelictual și delictual.

Discuţiile interactive purtate cu copiii au vizat conștientizarea acestora asupra importanței adoptării unui comportament responsabil, în vederea reducerii riscului victimizării minorilor, dar și a prevenirii delicvenței juvenile.

Se urmărește desfăşurarea în condiţii optime a procesului de instruire a elevilor, în unitățile de învățământ din județul Neamț prin aceste acțiuni.

Polițiștii continuă activitățile de prevenire în vederea asigurării unui climat de siguranță.

Sursa: IPJ Neamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *