O nouă zonă pietonală pe timpul verii în Piatra Neamț

Conform declarație primarului Dragoș Chitic, în acest an, în lunile iulie și august va fi amenajată o nouă zonă pietonală spre deliciul cetățenilor. Altfel vor fi simțite zilele de vară din acest an.

În fiecare weekend din iulie și august, strada din fața Parcului Central, între Teatrul Tineretului și  sensul giratoriu de la Grand Hotel Ceahlău, va fi transformată într-o zonă exclusiv pietonală.

Primarul Dragoș Chitic a luat acestă decizie alăturând astfel orașul Piatra-Neamț, marilor orașe cu astfel de zone amenajate special iubitorii de sport în aer liber, copiilor pentru joculețele lor naive, părinților pentru recreere și bunicilor pentru plimbări de seară.

 

 Îmi doresc totodată ca măsura să aibă și rol de protejare a mediului înconjurator, prin reducerea poluării generată de emisiile de dioxid de carbon ale autovehiculelor, încurajându-ne să renunțăm în weekend la folosirea mașinilor personale. Adresez cu acest prilej și o invitație către cluburile și asociațiile locale, care derulează activități care se pretează acestei zone pietonale, să inițieze evenimente sau întreceri sportive care să se desfășoare în această zonă, cu respectarea reglementărilor privind protecția sanitară a populației, pentru care îi asigur de sprijinul municipalității. Să avem o vară frumoasă la Piatra-Neamț, în care să ne bucurăm de vreme bună, soare și mișcare în aer liber”-Dragoș Chitic.

 

Primul weekend din această vară în care zona din fața parcului va fi exclusiv pietonală este 4-5 iulie 2020.

Sursa: Municipiul Piatra-Neamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *