Povestea dură a două surori din Neamț

Potrivit site-ului www.adevarul.ro, două surori din Săvinești au trăit în fiecare zi, cel mai urât coșmar, creat, chiar de tatăl lor.

Bărbatul ar fi început o relație prin 2002 cu mama fetelor, care la scurt timp s-ar fi mutat împreună. În urma acestei relații a rezultat încă un copil.

Coșmarul copilelor a început când cea mare avea numai 7 anișori.

„Într-o zi când a fost înmormântarea bunicului ei, rămânând acasă împreună cu tatăl vitreg, în timp ce stătea în pat, acesta a dezbrăcat-o şi a atins-o în zonele intime cu penisul. După acest incident, în mod constant, bărbatul profita de momentele în care rămânea singur cu ea, o chema sau o conducea în camera lui, unde o abuza sexual. Atunci când îl refuza, o lovea.”

Le amenința și astfel cele două surori, nu au vorbit despre cele trăite, multă vreme.

După fiecare act de violență și agresiune, bărbatul se asigura că fata nu povestește nimic. În multe cazuri folosea amenințări cu mama lor, astfel se asigura că victima nu vorbește.

Când a ajuns prin clasa a IV-a, aceasta a început să conștientizeze și încerca pe cât putea, să nu rămână singură acasă. După o perioadă de timp, fata cea mare, ar fi realizat faptul că, același coșmar îl trăia și sora ei mai mică. În momentul în care și-a întrebat sora, aceasta ar  fi negat totul.

Cea mai mică dintre susori a declarat că, prima oară, la vârsta de 8 ani, tatăl vitreg, aflându-se în locuinţă, a atins-o în zonele intime, a dezbrăcat-o şi s-a masturbat în prezenţa ei. Ulterior, în mod constant, timp de 1,5 -2 ani, a continuat cu acest comportament, după care a încetat. Mai târziu, în jurul vârstei de 13 ani, tatăl şi-a reluat comportamentul deviant sexual, actele de agresiune sexuală repetându-se în general în zilele de sâmbătă, în lipsa altor persoane din locuinţă.

Toți știau familia ca fiind un model pentru alții. Nimeni nu se gândea ce coșmar se ascundea în spatele perdelelor. Cu toate acestea, o mătușă ar fi bănuit situația fetelor și în momentul în care a fost sigură, le-a încurajat să-l declare autorităților.

Fetele au ajuns adolescente, fapt ce a implicat și relații cu băieții de seama lor. Astfel că acestea au prins curaj și încredere să povestească iubiților, cele trăite în propria familie, ani la rând.

Și băieții la rândul lor, au sfătuit cele două surori, să reclame autorităților cele făcute de tatăl vitreg.

Când bărbatul a aflat că fica cea mare are un prieten de vârsta ei, tatăl ”a adoptat un comportament violent, a devenit gelos şi i-a spus în mod constant „să îi dea dreptul său”, respectiv că doreşte să fie primul bărbat din viaţa ei indiferent de voinţa ei”.  Așa a reușit fata să salveze câteva din mesajele trimise de agresor și să le arate în instanță.

Cum a fost pedepsit? 

Inițial, în anul 2017, Judecătoria Piatra Neamț, l-ar fi condamnat la închisoare pentru 17 ani. În timpul procesului la instanţa de fond a fugit din ţară, existând suspiciuni că, în prezent, s-ar afla la muncă în Germania. Deşi în faţa Curţii de Apel Bacău nu s-a prezentat, fiind reprezentat de avocat, judecătorii au apreciat că sentinţa primei instanţe este mult prea dură, dispunând reducerea pedepsei de la 17 ani la 10 ani şi 4 luni. Argumentele instanţei de control judiciar, care admite că faptele reţinute sunt extrem de grave, sunt lipsa antecedentelor penale şi conduita inculpatului în comunitate înainte de a comite faptele.

Sursa: adevărul.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *