S-au efectuat 22 de percheziții domiciliare, în municipiul Piatra Neamț și în localitățile limitrofe

Ieri, 10 decembrie, s-au efectuat 22 de percheziții în scopul depistării celor 31.000 de pachete de țigări și 314 litri de alcool. Au acționat polițiștii specializați în investigarea Criminalității Economice din Neamț.

Conform comunicatului de pe IPJ Neamț, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț, au efectuat 22 de percheziții domiciliare, în municipiul Piatra Neamț și în localitățile limitrofe, la persoane bănuite de contrabandă cu țigarete și alcool.

În urma verificărilor a rezultat că, în perioada iulie – decembrie 2020, persoanele în cauză ar fi asigurat preluarea, depozitarea, transportul și distribuirea către consumatori a țigaretelor de contrabandă. Produsele ar fi fost comercializate preponderent în judeţul Neamț.

Ca urmare a descinderilor, polițiștii au descoperit 314 litri de alcool și 31.483 de pachete de țigarete, susceptibile a fi provenite din contrabandă, pe care le-au ridicat, în vederea indisponibilizării.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 350.000 de lei.

Trei persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.

În baza dovezilor obținute, persoanele în cauză, cu vârste cuprinse între 35 și 64 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore, fiind cercetate sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

În activități au fost angrenați criminaliști, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Ordine Publică și Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, precum și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Sursa: IPJ Neamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *