120 de sancțiuni și 19 șoferi au rămas fără permis în doar 2 ore

În cadrul unei acțiuni organizate pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și a consecințelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, polițiștii rutieri au aplicat peste 120 de sancțiuni contravenționale. 19 șoferi au rămas fără permisul de conducere.

Ieri, 5 august, în intervalul orar 12.00 – 14.00, polițiștii Serviciului Rutier Neamț în colaborare cu polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Bacău și Suceava, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au desfășurat o acțiune, în sistem integrat, pe raza județului Neamț, în vederea prevenirii evenimentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.

Scopul acțiunii a fost reprezentat de reducerea numărului de accidente rutiere și a consecințelor acestora generate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, precum și sancționarea nerespectării acestei obligații prevăzute de legislația rutieră.

Viteză excesivă

Peste 40 de polițiști au acționat pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză, punând în pericol siguranța circulației pe drumurile publice, prin folosirea aparatelor radar inscripționate și neinscripționate.

Conform IPJ Neamț, în cadrul acțiunii au fost aplicate 127 de sancțiuni contravenționale, potrivit prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, dintre care 91 pentru depășirea vitezei legale.

Fără permis de conducere

16 șoferi au rămas fără permisul de conducere, după ce au fost depistați circulând cu viteză excesivă, iar alte 3 permise de conducere au fost reținute pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce.

De asemenea, polițiștii au constatat o infracțiune la regimul rutier.

Acțiunile vor continua și în perioada următoare, pentru reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive.

Pe perioada desfășurării acțiunii, pe raza județului Neamț nu a fost înregistrat niciun eveniment rutier grav.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *