Se interzice promovarea activității de videochat?

Conform raportului de specialitate al proiectul de hotărâre privind interzicerea unor mijloace de publicitate pe raza Municipiului Roman, afișat pe site-ul primăriei din 20 mai 2020, primarul  municipiului Roman , Lucian Ovidiu Micu, dorește interzicerea promovării sub orice formă, pe mijloacele fixe sau mobile, audio/video sau pe orice structură, a oricărei forme de publicitate, care promovează activități de tip videochat, în sensul de”camchat”, adică expunerea pentru o anumită perioadă a unui model în fața unei camere web, gratis sau contra plată.

De ce s-a luat acestă decizie?

Având în vedere contextul epidemiologic în care ne aflăm , copii sunt mult prea expuși internetului și au acces la toate informațiile care rulează fie pe rețelele de socializare, platforme de jocuri sau platforme educative. Prin urmare, aceste promovări pun în pericol sănătatea și integritatea fizică și psihică a copiilor și tinerilor, ținând cont de lipsa de maturitate intelectuală și nevoia de protecție a acestora cât și de riscurile la care pot fi expuși, Primăria Municipiului Roman nu a avizat/autorizat astfel de campanii publicitare, considerând că astfel de reclame încurajează un comportament la limita moralei publice și sunt inadecvate a se desfășura pe raza municipiului Roman. 

 

Amenzi cuprinse între 2400 lei și 2500 lei

Cei care nu respectă decizia luată cu scop clar definit pentru sănătatea și protecția copiilor  , riscă amenzi cuprinse între 2400 și 2500 lei, conform art. 2 alin. din OG 2/2001.

Amenda poate fi aplicată atât proprietarului mijlocului publicitar, beneficiarului reclamei cât și proprietarului imobilului pe care este amplasat mijlocul publicitar (teren, clădire, etc.).

Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se va face de către Poliția Locală Roman și de Primar, prin împuterniciți.

 

Sursa: primariaroman.ro 

Integral toate documentele pe Primăria Municipiului Roman!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *