Se redeschid creșele din județul Neamț

Bucurie mare pentru părinți! Momentul mult așteptat se apropie. De pe 1 iulie se vor redeschide creșele, după cum a declarat primarul Dragoș Chitic pentru pagina de Facebook, Municipiul Piatra-Neamț!

Astfel că începând cu data de 01.07.2020, se vor redeschide creșele publice din Piatra Neamt administrate de catre Direcția de Asistență Socială a municipalitatii pietrene. Acest lucru se va face cu respectarea condițiilor prevăzute în Ordinul nr.1076/4518/3936/2020 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creşelor, grădiniţelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 și cu asigurarea dotărilor necesare cu echipamente și materiale de protecție, astfel încât să se asigure întoarcerea la creșă a copiilor în condiții de siguranță.

„Este o decizie in sprijinul parintilor copiilor prescolari din municipiul Piatra Neamt prin care le oferim posibilitatea sa-si duca copiii la crese in perioada verii.Siguranța copiilor este o prioritate pentru noi, de aceea am luat toate măsurile de protecție necesare: materiale de igienă și dezinfectanți, spații dedicate pentru respectarea distanțării sociale și a efectuării triajului epidemiologic” – primarul Dragoș Chitic.

Potrivit regulilor impuse pentru stoparea pandemiei Covid-19 și pentru siguranța copiilor, numărul de locuri din creșe va fi redus la 130, fiind obligatorie respectarea unui spațiu de minim 4,5 mp pentru fiecare copil, reglementare prevăzută în normele stabilite de la nivel național pentru funcționarea creșelor în această perioadă de criză sanitară .

În prim plan sunt primiți copii care sunt deja înscriși. Mai exact în lunile iulie și august. În august vor fi demarate procedurile de înscriere pentru anul școlar următor care va începe cu luna septembrie 2020.

Sursa: Municipiul Piatra-Neamț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *