Sfinții Apostoli Petru și Pavel!

Astăzi se  sărbătorește Sf. Apostoli Petru și Pavel după un post cu o durată variabilă în funcție de sărbătoarea Învierii Domnului.

Semnificatia numelor Petru si Pavel

Numele Petru înseamnă „piatra”, cu tot ceea ce decurge din acest cuvânt – tărie, statornicie, determinare, fidelitate de cremene față de un crez. De cealaltă parte, un părinte al Bisericii spune că semnificația numelui Pavel ar însemna „mic, om mic”, în înțeles de smerenie, în înțelesul celor spuse de Sfântul Ioan Botezătorul: „Eu trebuie să mă micșorez, iar El – Hristos Domnul, trebuie să crească”.

Sfântul Petru a purtat numele de Simon până la întâlnirea cu Domnul Nostru Iisus Hristos, care l-a denumit Chefa, tradus Petru. Cunoscut pentru lepădarea de Domnul de trei ori înainte de Răstignire și pentru căința Sa pentru păcatul comis. A plâns cu amar această cădere a sa, iar după Învierea Domnului este reașezat în treapta de Apostol.

Sfântul Pavel a purtat numele de Saul până la începerea dreptei călătorii pe cărările Domnului. A fost aprig persecutor al creștinilor până a cunoscut adevărata cale. În drum spre Damasc, cale pe care o urma la ordinele lui Caiafa, are loc schimbarea minunată a lui Pavel din persecutor în ucenic al Domnului. Din acel moment a urmat adevărata credință și a propovăduit în toată lumea cuvintele din Sf. Evanghelie.

Sfantul Pavel a fost martirizat împreună cu Sfântul Apostol Petru, în timpul împăratului Nero, prin decapitare.

Sfinții Apostoli sunt astăzi cunoscuți în România ca protectorii celor privați de libertate.

Sursa: crestinortodox.ro

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com