Spitale publice din bani privati, SJU Neamț va fi reabilitat. Așa șade bine nemțenilor plătitori de taxe

Președintele Consiliului Județean Neamț, liderul PSD Ionel Arsene, consideră că guvernul PNL este vinovat de tragedia de la spitalul Județean din Piatra Neamț, deși acesta este administrat chiar de CJ Neamț.

Probabil aceeași părere o are și despre reabilitarea spitalelor publice din bani privați, și după ce a reușit să realizeze un mare tun în perioada pandemiei cu afacerea de Lețcani. Unde din cei 13,6 milioane de euro, cât a costat așa-zisul ”spital mobil Covid”, peste 3 milioane de euro provin din banii CJ Neamt, adică ai nemțenilor.

Managerul spitalului SJU, Alexandru Filimon declară pentru infoneamt.ro cum s-a întâmplat asocierea cu  Fundația Metropolis:Am văzut o postare pe Facebook, le-am scris și ne-au cerut să le trimitem o adresă oficială și se pare că am fost singurul care le-a trimis în momentul respectiv. Am început o colaborare și chiar ne înțegem bine.”

Întrebat dacă SJU a solicitat sprijin financiar Consiliului Județean Neamț, acesta a spus că: „bani solicităm aproape în fiecare lună, se solicită pentru cheltuielile curente. Deocamdată pe investiții nu am primit nimic pentru că abia s-a aprobat bugetul, și să vedem ce mai primim bani și de la Ministerul Sănătății pentru echipamente.”

Am lăudat inițiativa managerului Alexandru Filimon și l-am felicitat pentru implicare, deși noi tot revenim asupra ideei de spitale publice din bani privati. Este extraordinar de bine să investim în sănătate, nu înțelegem de ce nu a făcut-o statul în 30 de ani după revoluție!

Pe de altă parte, foarte mulți cititori nu pot înțelege de ce mai plătesc taxe pentru sănătate, dacă tot noi, pe lângă taxe, realizăm și donații pentru spitale publice. Păi atunci hai să facem spitale publice doar din donații și să fie acestea înregistrare ca taxe aferente.

Managerul spitalului este decis să apeleze și la fonduri europene, ne-a vorbit despre proiecte pe care are de gând să le depună atât pe POIM, cât și pe POR, specificând că spitalul nu se poate baza doar pe banii veniți de la Consiliul Județean Neamț, va atrage bani din toate sursele de finanțare existente. Ceea ce este foarte adevărat, dar poate beneficia de sprijinul acestuia în materie de scriere proiecte, de legislație, de specializare juridică sau de specialiști în analize financiare pentru proiecțiile viitoare pentru proiecte.

Alexandru Filimon ne-a expus exemplul de fundraising din Canada la care a participat cât a trăit acolo expunând că acest concept este perfect normal, și dorim să subliniem și noi că DA este fezabil într-un stat de drept , unde politicienii nu sunt atât de corupți și nu investesc din banii publici în spitale nefezabile precum cel de la Lețcani, unde cetățenii județului Neamț au contribuit cu o sumă semnificativă, de peste 3 milioane de euro, când acești bani se puteau investi acasă la SJU – că tot a fost selectat spital de suport Covid.

Îi dorim succes în activitate domnului manager Alexandru Filimon și așteptăm să vedem rezultatele implicării sale manageriale.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *