Târgul de Carte „Libris Neamț” 2020 la Curtea Domnească Piatra Neamț

Vești bune pentru iubitorii de carte.

În perioada 17-20 septembrie va avea loc Târgul de Carte „Libris Neamț” 2020.

Programul va fi următorul:

❗joi, 17 septembrie, ora 18:00 – Radu Boroianu: lansare de carte

❗vineri, 18 septembrie, ora 18:00 – Alexandru Mironov: conferință și lansare revistă

❗sâmbătă, ora 17:00 – Cristian Bădiliță: lansări de carte

Radu Boroianu

A avut numeroase colaborări cu teatre din țară și străinătate, cu Televiziunea Română și Teatrul Radiofonic.

Publică cronici și eseuri teatrale, traduceri și studii introductive în volume din literatura franceză (1967–1990).

Regizor de teatru și director artistic la teatrele Țăndărică, Ion Vasilescu și Al. Davila (1968–1990).

Redactor șef și apoi director al cotidianului ”Viitorul Românesc”.

Președinte al Trustului de Presă și al Editurii Viitorul Românesc (1991-1994).

Fondator al Societății Comerciale RB Product (cercetare – proiectare și construcții case din lemn 1992-1994). Ministru al Informațiilor Publice și Senator PNL (1996-1997).

Președinte al Institutului Pentru Liberă Inițiativă (2002–2005).

Vicepreședinte Relații Publice și Internaționale al RP Internațional cu sediul la Paris (2006–2008).

Președinte-Director General și fondator al Casei de Licitații ”Artmark” și al Galeriilor Art Society și Point Contemporary (2008–2010).

Organizator și Președinte al ACOAR, Asociația Comercianților de Opere de Artă din România, membră a Asociației Internaționale a Negociatorilor de Obiecte de Artă, CINOA ( 2009 ). Administrator al Galeriei European Art Gallery alături de Mihai Covaci și Jan de Maere (2010 – prezent).

Președintele Institutului Cultural Român (de actualitate in septembrie 2015).

Alexandru Mironov

A desfășurat o bogată activitate de popularizare a științei și a „science fiction”-ului în cadrul Radiodifuziunii și a Televiziunii Române, în principal ca realizator al emisiunii săptămânale „Știință și imaginație” de pe TVR1 prezentată împreună cu Mihai Bădescu.

A publicat 16 volume și este autorul a circa 1.000 de articole cu caracter de popularizare a științei. A deținut diverse funcții în redacția revistei „Știință și tehnică”  (un timp Director Onorific), în prezent făcând parte din consiliul editorial și semnând articolele editoriale ale revistei, sub titlul „În direct cu NASA”. Realizează emisiunea săptămânală „Deschide cartea” la postul de televiziune TVRM.

În perioada 28 august 1993 – 11 decembrie 1996 a fost ministru al tineretului și sportului.

Este editorialist principal al revistei „Știință și tehnică„.

Cristian Badiliță

A debutat în revista Ateneu, suplimentul Caiete botoșănene, cu poeme, în 1984. Al doilea debut, tot cu poezie, a avut loc în revista ieșeană Cronica, în 1986. După experiența traumatizantă a serviciului militar, relatată în Nodul gordian, a urmat doi ani cursurile Facultății de Litere a Universității din București, secția română-franceză, avându-i ca mentori pe Cornel Mihai Ionescu, Florea Fugaru, Ioan Pânzaru și Pan M. Vizirescu, ultimul supraviețuitor de marcă al revistei Gândirea. Din 1990 s-a transferat la secția de limbi clasice, unde-l va întâlni pe profesorul Petru Creția. Prietenia lor se va concretiza într-o școală de vară la Ipotești și într-un volum despre Apocalipsa lui Ioan.

În 1991-1992 a studiat teologia la Seminario Conciliar din Madrid, unde l-a avut ca profesor pe patrologul Juan Ayan Calvo și pe fenomenologul religiei Juan Martin Velasco, a cărui Introducere în fenomenologia religiei a tradus-o și publicat-o în limba română. A predat limbă și literatură greacă veche la Universitatea din Timișoara.

În 2001 a început o colaborare cu New Europe College din București, organizând două colocvii internaționale despre Ioan Casian și despre actualitatea Părinților Bisericii. A organizat un al treilea colocviu internațional, despre patristică și ecumenism, în cadrul Universității din Constanța. Cele trei volume, ca și teza de doctorat, au apărut la editura pariziană Beauchesne. Tot în cadrul Colegiului Noua Europă a coordonat, din 2003 până în 2011, împreună cu Francisca Băltăceanu și Monica Broșteanu, traducerea comentată a Septuagintei, proiect publicat în colaborare cu editura Polirom și Fundația Anonimul. A coordonat prima editare științifică a scrierilor lui Nicolae Steinhardt, apărute la editura Humanitas.

Sursa: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *