ALTERNATIVA AUR PENTRU SALVAREA SC PERLA INVEST SRL

Având în vedere datele pe care le deținem cu privire la situația economico-financiară a SC PERLA INVEST SRL, AUR vine cu o soluție pentru salvarea de la faliment a companiei municipiului.

SC PERLA INVEST SRL deține:

  • instalație ,,Telegondolă”;
  • imobil clădire ,,Stație de plecare” din zona Gării cu un preț de evaluare de aproximativ 6.6 milioane lei, în care se regăsesc spații comerciale;
  • parte din imobil ,,Stație de sosire” telegondolă, de pe muntele Cozla;
  • instalație ,,Telescaun” care deservește pârtia de ski, cu un preț de evaluare de aproximativ 7,5 milioane lei ;
  • imobil teren, unde își desfășoară activitatea baza hipică, în suprafață de 3.5 ha, cu un preț de evaluare de circa 4.000.000 lei.

Având în vedere datele prezentate, faptul că pentru a evita intrarea în faliment a SC PERLA INVEST SRL  și faptul că trebuia să achite până la data de 31.10.2022  datorii în suma de circa 6 milioane de lei  iar ,,unica” soluție identificată de Municipiul Piatra Neamț pentru salvarea de la faliment a  SC PERLA INVEST SRL, care constă în achiziționarea imobilului ,,Stație de plecare” telegondolă, AUR propune ca soluție alternativă pentru rezolvarea situației, achiziționarea de către municipalitate a telescaunului, valoarea de piață evaluată în acest moment al telescaunului, încadrându-se în rectificarea bugetară stipulată de către primărie. Imobilul ,,Stație de plecare”  produce profit societății PERLA INVEST, profit care ar ajuta la plata ulterioară a datoriei societății către primărie.

De ce considerăm noi că soluția ALIANȚEI PENTRU UNIREA  ROMÂNILOR este mai viabilă decât ,,unica” soluție propusă de municipalitate?

Soluția de a achiziționa bunul imobil ,,Stație de plecare” o considerăm inadecvată din punct de vedere economic pentru SC PERLA INVEST SRL, întrucât aceasta pierde o sursă de venit.  PERLA INVEST realiza venituri din închirierea spațiilor comerciale aflate în acest imobil, venituri care îi asigurau stabilitatea financiară.

Propunerea AUR, ca municipalitatea să achiziționeze instalația ,,Telescaun” o considerăm benefică pentru PERLA INVEST deoarece o exonerează pe aceasta de o cheltuială inutilă, ba mai mult, nu-i aduce niciun beneficiu. Municipalitatea ar avea tot interesul să achiziționeze telescaunul, având în vedere faptul că deține în proprietate pârtia de ski cu anexele acesteia (instalație de iluminat, instalație supraveghere și radioficare, instalație producere zăpadă artificială, utilajul de nivelare și tasare zăpadă ,,RATRAK”, etc.).

Rugăm reprezentanții municipalității și consilierii locali, dacă sunt de bună-credință și vor cu adevărat să salveze de la faliment SC PERLA INVEST SRL, să analizeze și să ia în considerare propunerea noastră.

Comunicat de presă ALIANȚEI PENTRU UNIREA  ROMÂNILOR

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com