Mara Calista, deputat PNL: Susțin și încurajez vaccinarea. Îmi doresc să nu mai avem decese cauzate de cancerul de col.

Comitetul de prevenție al Societății Europene de Oncologie Ginecologică a identificat mai multe mituri vehiculate online privind vaccinarea anti-HPV pe care le demontează cu date și informații medicale, într-un articol de specialitate publicat de revista British Medical Journal (BMJ).
„Astfel de mituri și teorii false alimentează ezitarea la vaccinare, care se manifestă la nivel global și care a contribuit la o acoperire vaccinală suboptimală, inclusiv în ceea ce privește vaccinarea împotriva COVID”, scriu autorii articolului publicat în BMJ. Vaccinurile care previn infecțiile, bolile sau cancerele cauzate de virusul HPV sunt disponibile de mai bine de 15 ani. Experiența și datele observaționale obținute în urma distribuției a sute de milioane de doze de vaccin și a unor studii clinice realizate pe zeci de mii de participanți arată că aceste vaccinuri sunt eficiente nu doar în prevenția infecțiilor cu HPV și a afecțiunilor preinvazive, ci și în prevenția cancerului de col uterin invaziv, scriu specialiștii.

Mara Calista Deputat – PNL Neamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com