Atenție romașcani! Sunteți sărbătoriți de oameni puternici în credință!

Au început zilele de manisfestare aniversară ale municipiului Roman, mult vuiet pentru nimic mai exact. Și facem acest comentariu din punct de vedere al reprezentanților administrației, tot respectul nostru pentru locuitorii municipiului Roman.

Totuși, ce este mai important în această perioadă, este că apucăm să îl vedem pe primarul Leonard Achiriloaie mult mai prezent printre cetățeni –  și la pas prin oraș, căci de când a preluat mandatul domnul primar părea că mai mult se ascunde.

Ah, și bineînțeles, avem ocazia din nou să îl vedem pe marele voievod romașcan pe numele său Laurențiu Leoreanu implicat în cadrul postărilor sale din mediul online cu multe conotații religioase și elogioase aduse orașului pe care l-a cotropit atâția ani. Cotropit în sensul de mondernizare, să nu se înțeleagă altceva, ferească Dumnezeu! Să batem de trei ori în lemn!

Zilele acestea reprezintă pentru oamenii aceștia posibilitatea de a se expune mediatic alături de înalții prelați ai vremii, pentru că oamenii locului sunt caracterizați de o puternică credință în Sfânta Biserică, (ceea ce este foarte bine, nu acesta este punctul de dezbatere) însă oamenii care conduc orașul și județul se preocupă de afișarea imaginii alături de oamenii bisericii ortodoxe pentru creșterea capitalului de imagine și pentru câștigarea încrederii populației – asta e partea rea.

A se vedea postările publice ale acestor doi actori politici din ultimele 24 de h, Leonard Achiriloaie vorbește pe pagina sa despre slujba de pomenire a Ierarhului Melchisedec Ștefănescu, la mormântul acestuia. Evenimentul, a deschis seria activităților înscrise în programul Zilelor municipiului Roman, a fost unul înălțător. Transmite pe pagina sa de facebook primarul, unde se poate observa faptul că este alături de Înaltpreasfințitul Ioachim. Exact ce spuneam mai devreme despre nevoia de afiliere lângă o imagine curată.

Pe de altă parte, deputatul Laurențiu Leoreanu a transmis și el un mesaj – „E o săptămână în care trebuie să fim mai uniți, mai buni, astfel mai puternici, zile în care trebuie să încercăm să ne regăsim cu demnitate și mândria de a fi romașcani! La mulți ani! Dumnezeu să ocrotească Romanul și pe romașcani! „

Acesta din urmă nu pierde nicio ocazie să folosească cuvântul Dumnezeu aproape în toate postările și discursurile sale, cred că foarte mulți oameni au observat acest aspect deranjant pentru cei cu credință adevărarată. Pănă la urmă nu am spus-o noi, și e de când lumea plină de povești cu farisei, trebuie doar să știi să îi deosebești pe cei care folosesc cuvîntul Domnului cu blândețe și cei care îl folosesc obsesiv.

După cum spune un preot pe portalul creștinortodox.ro „Trairea în fariseism este bigotismul absolut al societății. Este vorba de omul cu multe fețe. Spunea Sfantul Tihon de Zadonsk: „Fariseul este ca rândunica, cât îi este bine stă cu tine, iar când a dat de rău te părăsește”. Întotdeauna fariseul va fi un om căruia îi va plăcea să pozeze în victima. Întotdeauna fariseului îi va plăcea să pozeze în lup moralist, să scoată în evidență faptele sale, să observe paiul din ochiul aproapelui și să nu vadă bârna din ochiul lui, întotdeauna un fariseu va ști foarte bine să-și mascheze viciile, slăbiciunile, defectele, sau cel puțin să le găsească o justificare prin care ele să devină o normă de moralitate. În prezența cercului de prieteni sau oriunde ar fi, el trebuie întotdeauna să demonstreze că în el există o doză de finețe spirituală.”

Vi se pare departe de realitatea cu care ne învață politicienii noștri această descriere? Acești oameni, pe care i-am ales să ne conducă/ i-ați ales să vă conducă, parcă prea ușor, prea cu blândețe și bunătate vorbesc despre Dumnezeu, despre normele legilor lui Dumnezeu și despre biserică, despre mântuire, iar în momentul în care nu se mai află în prezența celor pe care dorește să îi convingă, sunt cu totul alte persoane.

Să ne ajute Dumnezu cu acești conducători! Amin!
Programul Zilelor Municipiului Roman poate fi consultat aici.
Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *