Cumătrul lui Ionel Arsene, vrea să exploateze o zonă protejată. „O să distrugă tot”

Mavgo Holding, deținută de persoane din anturajul șefului CJ Neamț, Ionel Arsene, așteaptă autorizația de mediu pentru a exploata granit din Dealul Cavalu, într-o arie naturală protejată.

Conform Libertatea.Ro, utilajele companiei s-au adunat deja la câteva sute de metri de casele locuitorilor din Greci, județul Tulcea. Oamenii spun că exploatarea le va pune în pericol liniștea, dar și habitatul broaștelor țestoase dobrogene, o specie protejată cu doar 4.000 de exemplare rămase în România.

Foto: libertatea.ro

În spatele firmei Mavgo Holding, se află Gheorghe „Ginel” Vlasie, al cărui fiu a fost botezat de șeful CJ Neamț, Ionel Arsene, conform G4Media.

Deși a înființat Aqua Parc în 2004, Vlasie este în acest moment doar simplu angajat în acte la Aqua Parc, căci în 2013 i-a cedat întreaga firmă tatălui său, numit tot Gheorghe Vlasie, așa cum au explicat anterior cei de la Newsweek.

Vlasie e un personaj influent în Moldova, fiind implicat, conform aceleiași surse, într-un dosar de constituire a unui grup infracțional organizat. În actele Mavgo apare ca unic acționar și administrator un tânăr din Neamț, Gabi-Constantin Cojocaru. Însă sursele Libertatea spun că acesta n-ar avea nicio putere decizională, „fiind doar un interpus”.

Citeşte întreaga ştire: Firma unor apropiați de-ai lui Ionel Arsene vrea să exploateze granit în zone protejate din Munții Măcin. „O să distrugă tot”

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com