DSV : „Fake news grosolan” marca Ionel Arsene

Astăzi 15.04.2020 am primit pe adresa redacției o informare de la DIRECŢIA SANITARĂ VETERINARĂ ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR NEAMŢ despre declaraţiile domnului preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, aparute in spaţiul public si pe reţelele de social media, referitoare la sacrificarea și comercializarea mieilor in perioada Sărbătorilor Pascale :

„Direcţia Sanitara Veterinara si pentru Siguranţa Alimentelor prin reprezentantul legal dr. Sorin Ulea in calitate de director executiv si dr. Lipan Constantin – director executiv adjunct, ţinând cont de declaraţiile domnului preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, aparute in spaţiul public si pe reţelele de social media, facem următoarele precizări:

  1. Sacrificarea si comercializarea mieilor in perioada Sărbătorilor Pascale ale anului curent se face in aceleaşi condiţii ca si in anii precedenţi, neexistand anul acesta nici un fel de prerogative in plus.
  2. Amenajarea spatiilor destinate sacrificării temporare a mieilor a fost posibila in orice UAT din judeţul Neamţ iar comunicarea cu privire la aceasta activitate si condiţiile in care trebuie sa se desfasoare a fost adusa la cunoştinţa inca din data de 12.03.2020.

In urma comunicării nu am primit nici o solicitare de aprobare a vreunui spaţiu pentru organizarea sacrificării temporare a mieilor cu respectarea condiţiilor sanitare veterinare.

Facem precizarea că, informaţiile asumate și distribuite în spaţiul public de către preşedintele CJ Neamţ Ionel Arsene fac parte din categoria fake news și sunt menite să dezinformeze într-un stil grosolan opinia publică.

Guvernul României si Autoritatea Naţionala Sanitara Veterinara si pentru Siguranţa Alimentelor nu au impus nici o modificare a legislaţiei, in sensul de a îngreuna activitatea specifica de sacrificare si comercializare a mieilor, ci din contra, au trasat sarcini clare structurilor teritoriale DSVSA de a sprijini si ajuta crescătorii de animale si activitatea lor comerciala.

Consideram ca, astfel de susţineri sunt de natura de a discredita pe de o parte serviciile sanitare veterinare ale instituţiilor din Neamţ si a crea in rândul populaţiei cat si a crescătorilor de animale o stare de confuzie care nu este conforma cu realitatea.” dr. Sorin Ulea director executiv DSV Neamț

Declarația de pe facebook a domnului Ionel Arsene, președinte al Consiliului Județean Neamț de Luni 13.04.2020 :

„OPRIȚI-VĂ, TICĂLOȘILOR! LĂSAȚI-NE SĂ NE SACRIFICĂM MIEII, ÎN BUNA TRADIȚIE ROMÂNEASCĂ!

De la o zi la alta, iese la iveală tot mai bine strategia guvernamentală a peneliștilor de a conduce România. Programul de guvernare liberal este evident acum că se bazează pe susținerea bugetului, din amenzile aplicate românilor. De parcă nu au fost de ajuns frânele puse țăranilor la tăierea porcilor de Crăciun, amenzile date zilnic pentru nerespectarea ordonanțelor militare sau mai nou, dacă nu e precizată ora de deplasare în declarație, programul #PNL continuă cu pregătirea amenzilor pentru crescătorii de miei!

Ciobanii sunt constrânși de norme și reguli pentru sacrificarea mieilor de Paște. La stână, ciobanii sunt obligați să aibă apă caldă, apă rece potabilă, recipient etanș colectare sânge, cutie inox cu posibilitate de sterilizare, linie aeriană pentru asomare, asomator, echipament de protecție pentru operator-măcelar-calificare, certificate de competență profesională, echipament de protecție complet operator.

Întreb, cât e amenda? 50 – 100 de milioane? Guvern liberal, din amenzi faceți voi bugetul? Asta e ceea ce ați promis românilor? Nu vreți și raze X, un aparat Roentgen, mediu spațial aseptic?

De unde să avem în transhumanța noastră de mii de ani ceea ce cereți voi, măi vânzătorilor de țară? Ați uitat de români? Numai bănci, corvete, avioane și rachete aveți în minte?

Păi hai să vă spun eu cum stă treaba! Noi ne tăiem mieii din străbuni, când sărbătorim Paștele. Avem cutume și tradiții. NU vrem să ne schimbăm sărbătorile! Ce retailer străin vă scrie normele? De la ce hypermarket să ne cumpărăm drobul, pasca, cojile de ceapă pentru vopsit ouăle?

Țineți minte: inima și fibra românilor nu le puteți rupe.

Românii sunt oameni liberi. Nu cei care merg la muncă în străinătate sunt sclavi. Voi liberalilor, sunteți sclavii intereselor străine! Românii muncesc și sunt harnici. De aceea îi cere toată Europa. Avem dovada! Dovadă pentru care ar fi trebuit să acționați și să solicitați condiții de lucru și remunerație egale cu cele pe care le au cetățenii acelor state.

Lăsați-ne să ne comemorăm morții, să ne trăim bucuriile și sărbătorile așa cum ne sunt obiceiurile, să ne tăiem mieii de Paște și porcii de Crăciun așa cum ne spune tradiția românească! ”

 

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *