Primele plăți pentru somajul tehnic au fost făcute

Șomajul tehnic reglementat prin OUG nr.30/2020, modificat și completat cu OUG 32/2020, prin care salariații angajatorilor care reduc sau întrerup temporar activitatea total sau parțial ca urmare a efectelor epidemiei coronavirusului SARS-CoV-2, beneficiază de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75 % din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2020,  se acordă din bugetul asigurărilor pentru șomaj pe perioada stării de urgență.

Până la data de 15 aprilie 2020, la AJOFM Neamt s-au primit un numar de 1.075 cereri de la angajatori, pentru un număr de 7.500 persoane și s-au efecutat plăți în valoare de 4.500.000 lei pentru 925 agenți economici,  cu 6.900 persoane.

Pentru diferența de 150 angajatori așteptăm de la aceștia documente ce au trebuit  completate sau corectate.

Sursa: ANOFM

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *