Efectele guvernării PNL – CARBURANȚI mai IEFTINI !

2020 începe cu efecte pozitive ale guvernării PNL. Eliminarea supraaccizei la carburanți a generat efectul scăderii prețului la pompă încă din prima zi a anului.

Prețul carburanților a scăzut, în medie, cu 32 de bani pe litru, miercuri, după eliminarea supraaccizei și actualizarea cu inflația efectuată marți de către Ministerul Finanțelor, transmite Mediafax.

Toți operatorii din piața carburanților au operat scăderea prețurilor, astfel că în stațiile Petrom din județul Neamț – Piatra Neamț benzina standard se vindea, miercuri, 1 ianuarie 2020, în medie cu 5,18 lei/litru, față de 5,50 lei/litru la 31 decembrie2019. Motorina la Petrom, liderul de piață, costa miercuri, în medie, 5,45 lei/litru față de 5,77 lei la 31 decembrie, potrivit datelor furnizate de Monitorul Prețurilor.

În stațiile Lukoil din Capitală, litrul de benzină se vinde la 1 ianuarie cu 5,23 lei față de 5,55 lei la 31 decembrie, în timp ce motorina costă 5,50 lei, tot cu 32 de bani mai ieftin decât la 31 decembrie 2019. Stațiile OMV afișau prețuri de 5,52 lei la motorină și 5,36 lei la benzină, față de 5,84 lei/litru și 5,68 lei/litru în 31 decembrie 2019.

Noile niveluri ale accizelor la carburanți, actualizate marți de Ministerul Finanțelor Publice cu inflația din ultimul an, sunt mai mari decât cele prevăzute în proiectul de lege pentru eliminarea supraaccizei la carburanți ce a fost promulgat luni de președintele Romaniei.

 

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com