Activități pentru prevenirea și combaterea consumului de substanțe psihoactive în Ștrandul Tineretului

Astăzi, 17 iunie, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Biroului de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț împreună cu cei ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Neamț din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, în Ștrandul Tineretului din Piatra Neamț, o activitate de informare, educare şi conştientizare cu privire la efectele nocive ale consumului de substanţe interzise.

În acest context, adolescenții au primit informații despre efectele negative pe care consumul de droguri le are asupra organismului, dezvoltării lor, dar și asupra viitorului, cu accent pe riscul implicării în calitate de victime sau chiar de autori, în diferite fapte ilegale.

De asemenea, au fost informați că pot obține ajutor gratuit, în condiții de confidențialitate, pentru a renunța la consumul de alcool, tutun sau droguri ilegale, dacă apelează la reprezentanții Agenției Naționale Antidrog.

Conform IPJ Neamț, personalul teraselor a fost informat cu privire la legislația incidentă acestui domeniu, precum și cu privire la importanța semnalării faptelor antisociale la care sunt martori sau de care iau cunoștință.

În cadrul acestei activități au fost distribuite pliante, broșuri și au fost oferite recomandări populației despre consecințele consumului de alcool sau de substanțe psihoactive.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com