Mara Calista, deputat PNL: Astăzi, 4 martie, marcăm „Ziua Internațională de Conștientizare a HPV”

Și este mai mult decât necesar să fim informați, să nu respingem vaccinarea. De ce? Pentru că datele arată că în țara noastră se estimează că 13,7% din cancerele diagnosticate sunt asociate infecţiei persistente cu HPV.

Sper că părinții vor vaccina tinerele și tinerii anti – HPV, pentru că avem nevoie de o societate sănătoasă, iar statul trebuie să susțină asta.

Vaccinarea împotriva HPV la femeile tinere și, din ce în ce mai mult, la bărbații tineri, începe să aibă un efect benefic asupra reducerii prevalenței genotipurilor specifice vizate de diferitele vaccinuri HPV și asupra bolilor legate de HPV la bărbați și femei.

Vaccinarea anti-HPV se realizează la persoanele eligibile pe baza solicitărilor părinților/ reprezentanților legali, care transmit cererile către medicii de familie. Cererile sunt centralizate în ordinea cronologică a datei de înregistrare, iar trimestrial se solicită direcţiei de sănătate publică teritoriale numărul de doze de vaccin necesare.

Mara Calista Deputat – PNL Neamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com