Mugur Cozmanciuc, deputat PNL: Românii din diaspora sunt invitați acasă.

Românii din diaspora sunt invitați acasă. Ei pot să aplice pentru a accesa fonduri pentru dezvoltarea de proiecte în domeniile de înaltă calificare în care au acumulat experiență, în România.
Pentru atragerea elitei specializate din străinătate, Guvernul a alocat o finanțare de 168 milioane euro. Banii sunt destinați celor care doresc să revină în țară pentru a-și deschide afaceri axate pe cercetare-dezvoltare și inovare, a anunțat prim-ministrul în cadrul conferinței “Smart diaspora – în învățământ superior, știință, inovare și antreprenoriat”, organizată de Alianța Timișoara Universitară.
Românii din străinătate au nevoie de oportunități reale pentru a-și putea valorifica, în țara de origine, experiența pe care au acumulat-o peste hotare. Tocmai din acest motiv, programul Start-up Nation din acest an are o componentă special destinată pentru diaspora. Astfel de inițiative au un beneficiu dublu: pentru evoluția profesională a celor care se întorc acasă și pentru sectorul științific și de dezvoltare tehnologică al României.

Mugur Cozmanciuc, Deputat – PNL Neamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com