Pagube uriașe în urma unui incendiu la un fost Motel din Bicaz

Ieri dimineață, în jurul orei 08:00, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o clădire proprietate privată (fost motel), din orașul Bicaz.

Clădirea afectată a fost construită din lemn, cu parter și etaj și are amprenta la sol de aproximativ 400 mp.

Conform ISU Neamț, la locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la ISU Neamț, respectiv 4 ofițeri și 23 subofițeri cu 5 autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție de la înălțime, și 1 ambulanță SMURD. La intervenție au participat și SVSU Bicaz, SVSU Bicaz Chei, SVSU Bicaz Ardelean, fiecare cu autospecială de stins incendii, IPJ și IJJ.

Flăcările uriașe cuprindeau mansarda și acoperișul

La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta la mansarda, podul și acoperișul clădirii cu degajare mare de fum și căldură, având în vedere cantitatea mare de materiale combustibile, inclusiv în elementele de construcție.

Proprietara a suferit un atac de panică și a fost asistată de către echipajul SMURD, refuzând transportul la spital.
Pe timpul misiunii, realimentarea cu apă a autospecialelor s-a realizat de la doi hidranți, ambii amplasați la aproape 2 km de locul incendiului.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului timp de aproximativ 5 ore. În urma evenimentului, pagubele sunt însemnate, respectiv
au ars acoperișul și mansarda clădirii pe o suprafață de aproximativ 780 mp și bunuri materiale. La nivelul parterului au fost deteriorate pardoseala, planșeul și o parte din bunuri.

Au fost salvate locuințele învecinate și o parte din bunurile aflate la parterul clădirii.

La locul intervenției a rămas un echipaj de militari cu două autospeciale de stingere și SVSU Bicaz pentru a asigura perimetrul.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric (conductor electric defect).

Foto: Andrei G.

Instagram InfoNeamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com