Bani în plus lunar pentru o anumită categorie de persoane

Ministerul Fondurilor Europene a publicat un proiect de OUG privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de elevi cei mai defavorizați care beneficiază de sprijin educațional pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional acordate din fonduri externe nerambursabile.

Conform proiectului de ordonanță de urgență a Guvernului, se vor acorda tichetele sociale elevilor din învățământul de stat preșcolar, primar și gimnazial care provin din familii în care venitul lunar mediu pe membru de familie este de 50% din salariul de bază minim brut pe țară, adică 1.115 lei.

Tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional emise nu permit efectuarea de operațiuni de retragere de numerar sau de preschimbare în numerar.

Tichetele vor fi emise pe suport electronic, așa încât vor fi similare cardurilor bancare, pe care posesorii le vor putea folosi pentru plata hainelor și rechizitelor. Ele se vor acorda pe baza unor liste întocmite de autoritățile administrației publice locale, iar suma de 500 de lei nu va putea fi folosită decât pentru obținerea de haine și rechizite, fără a putea fi preschimbată în numerar.

Sursa: Bugetul.Ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *