Grenade defensive găsite în urma unor săpături

Azi, 25.07.2020, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a fost solicitată să intervină pentru asanarea a două grenade de mână defensive în comuna Vânători Neamț. Muniția a fost descoperită de către un bărbat, în vârstă de 31 de ani, în curtea locuinței personale pe timpul unor lucrări de săpături pentru branșarea la rețeaua de apă.
La locul indicat s-au deplasat pirotehniștii nemțeni cu autospeciala din dotare și au verificat zona în care a fost găsită muniția, pe o suprafață de aproximativ 20 mp. Au mai fost descoperite: o grenadă de mână defensivă și o grenadă Kiser.
Muniția găsită, care provine din Al Doilea Război Mondial, a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță, iar ulterior va fi distrusă.

Sursa: ISU Neamț

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com