Codul galben de averse şi vijelii se prelungește până vineri

ANM anunță COD GALBEN de averse torențiale, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, vijelii și intensificări puternice ale vântului pentru județul Neamț.

Vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată cu averse torențiale ce vor depăși 25…35 l/mp, pe arii restrânse.

Miercuri (30 septembrie) vântul va avea intensificări la munte, în special pe creste, unde la rafală va sufla cu peste 80 km/h, iar local și temporar și în sudul teritoriului, cu viteze în general de 55…60 km/h.

Interval de valabilitate : 30.09.2020 10:00 – 02.10.2020  10:00

În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.Recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *