IGSU a aplicat peste 1.400 de sancţiuni contravenţionale secțiilor ATI din spitale

Peste 1.400 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.402 avertismente şi 91 de amenzi, în cuantum de 448.401 lei, au fost aplicate, de pe 17 noiembrie și până în prezent, în urma controalelor efectuate la secţiile ATI din spitalele din ţară.

Echipe mixte de specialiști ai Inspectoratelor Generale pentru Situații de Urgență (IGSU) și ai DSP-urilor au efectuat controale în Unitățile de Terapie Intensivă după incidetul, care a avut loc în luna noiembrie în unitatea ATI din Piatra Neamț.

Mai exact, au derulat 292 controale de prevenire la secțiile ATI din cadrul unităților sanitare existente la nivel național și au identificat 1.921 deficiențe în domeniul apărării împotriva incendiilor, 138 dintre acestea fiind remediate pe timpul verificărilor.

„Pentru neconformitățile identificate în teren, personalul specializat a aplicat 1.493 sancțiuni contravenționale, dintre care 1.402 avertismente și 91 amenzi, în cuantum de 448.401 lei”, au scris reprezentanții IGSU.

Principalele deficiențe identificate din domeniul apărării împotriva incendiilor au constat în: *nefuncționarea, neasigurarea mentenanței instalațiilor de detectie, semnalizare și avertizare a incendiilor ori neasigurarea echipării construcțiilor cu astfel de sisteme de protecție la incendiu; *funcționarea fără deținerea autorizației de securitate la incendiu; *lipsa dotării, neasigurarea mentenanței ori nefuncționarea instalațiilor de hidranți interiori/exteriori de incendiu; *nedotarea sau neasigurarea verificării mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor (stingătoare de incendiu); *neverificarea instalațiilor electrice cu personal atestat/autorizat, utilizarea instalalațiilor electrice cu defecțiuni sau improvizații ori suprasolicitarea acestora; *marcarea necorespunzătoare a căilor de evacuare sau lipsa instalațiilor de iluminat corespunzătoare, precum și neasigurarea condițiilor de evacuare în cazul producerii situațiilor de urgență (conform igsu.ro).

La nivelul municipiului București și județului Ilfov, acțiunile de control sunt încă în desfășurare, având în vedere numărul mare al unităților sanitare în care funcționează secții de terapie intensivă.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *