Noua materie care va fi predată în școli

Parlamentul a adoptat astăzi, 3 iunie, proiectul de lege care prevede introducerea obiectului de educație sexuală în școli, dar sub denumirea de „educație sanitară”. Părinții vor trebui să-și de acordul pentru ca elevii să poate participa la aceste lecții.

Amendamentul a fost aprobat de liberalii Robert Sighiartău, Florica Cherche și social-democrații Elena Hărătău, Adrian Solomon, Nicușor Halici și Titus Corlățean. Biserica Ortodoxă Română (BOR) a manifestat nemulțumiri față de această lege, nefiind de acord cu obligativitatea materiei.

Astăzi am asistat la un festival al ipocriziei cu această lege, care avea cu totul alt obiect de reglementare. Ne deranjează «sexuală» și am schimbat cu sănătate, dar vorbim de boli sexuale. În ultimele minute, în acea Comisiei de Muncă și în cea Juridică s-au votat niște amendamente care, până la urmă, aduc atingere accesului la educație pentru sănătate copiilor noștri. Prezența semnăturii părinților va îngreuna accesul copiilor la educație, pentru că, de multe ori, știm foarte bine, să obținem semnătura părinților este foarte greu, mai ales cei care sunt plecați la muncă prin Europa, mulți nu sunt acasă alături de copiii lor, nu au capacități psiho-pedagogice ca să înțeleagă necesitatea unor informații legate de prevenirea bolilor sexuale, a sarcinilor accidentale, a trraficului de minori, a agresiunilor. Semnătura părinților este o dovadă de birocrație suplimentară, a spus Cristina Iurișniți, deputat USR, conform Digi24.

Conform publicației Adevărul, au fost 269 de voturi pentru această decizie și 69 de abțineri. Legea va trebui să fie promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Pe InfoNeamt.Ro poți publica comunicate de presă, articole și advertoriale cu un link direct către compania ta, astfel poți informa urmăritorii și viitorii clienți despre tot ce este nou în afacere sau în cadrul organizației pe care o reprezentați. Contactați-ne: infodinneamt@gmail.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *